Ce religie are Mircea Radu. Ce spune prezentatorul despre legătura cu Divinitatea

Mircea Radu este unul dintre cei mai apreciați prezentatori din România. Românii știu multe despre el, însă mai puțin ce religie are.

05 nov. 2023, 19:50
Ce religie are Mircea Radu. Ce spune prezentatorul despre legătura cu Divinitatea

Mircea Radu este unul dintre cei mai apreciați prezentatori. Acesta a rămas în topul preferințelor oamenilor ani la rând. Românii știu multe despre el, însă mai puțin ce religie are.

Așadar, Mircea Radu este creștin ortodox și este foarte activ în mediul online atunci când vine vorba de apărarea credinței.

La un moment dat, când mai multe persoane au criticat Catedrala Mântuirii Neamului, Mircea Radu a avut un mesaj de apărare a bisericii, pe Facebook.

Bine, nu crezi în Dumnezeu, am înțeles. E dreptul tău. Am înțeles și că nu avem spitale pentru că biserici și catedrale – eu nu cred asta, dar dacă tu zici, te las să zici. Dar să numești Catedrala Mântuirii Neamului drept Catedrala Prostirii Neamului Românesc e grav. E ca atunci când înjuri și batjocorești pe altul care nu face altceva decât să creadă altfel decât tine. Care crede. Știu o expresie care ți se potrivește – da, e veche, desuetă și, în timpurile astea, poate fără valoare; probabil că vei zâmbi superior când ți-o voi spune: Să îți fie rușine, omule…”, a scris Mircea Radu pe Facebook.

De altfel, Mircea Radu a avut un mesaj emoționant pe rețelele sociale după ce a văzut filmul dedicat recent vieții Sfântului Nectarie.

La cinema, în mall, sală arhiplină și nicio reclamă înainte de începerea proiecției – nu mă așteptam. Deci nicio corporație din cele ce promit fericirea, sănătatea și belșugul n-a vrut să fie văzută în preajma filmului “Omul lui Dumnezeu” – ghinion; marea majoritate era target comercial, segmentul 18-35 era în sală cu ochii în ecran.

Filmul nu are efecte care să taie respirația (dacă mă gândesc mai bine, n-are niciun efect), imaginile sunt corecte dar atât, actorii-s greci care vorbesc engleză (acel “s” specific se aude în fiecare propoziție, e peste tot) deci un ateu târât la acest film va continua să creadă că viața asta e tot.

Și-atunci, de ce merită văzut “Omul lui Dumnezeu”?…Pentru actorul principal – Aris Servetalis nu îl joacă pe Sfântul Nectarie, este Sfântul Nectarie. Modul în care vorbește cu Divinitatea e la fel de profund, de direct și de cinstit ca “Eli, Eli, lama sabahtani” șoptit de Robert Powell în “Iisus din Nazareth” (știți filmul, îl tot dau ăștia la televizor, e un fel de “Singur Acasă” al Sărbătorilor de Paști). Iar scena în care se roagă la Maica Domnului, felul in care vorbește cu Ea, m-a făcut să tresar. Mi-am putut auzi gândurile. M-a mișcat.

E de rămas în scaun și după cadrul de final. Urmează recunoașterea, târzie și rușinoasă, meritelor acestui om chinuit în viață de semenii lui. Ajută asta la ceva? La absolut nimic. E doar o aducere aminte a unui adevăr fundamental și vechi de când lumea că oamenii atunci când întâlnesc pe alții mai buni întâi ridică mâna și dau cu piatra”, a scris Mircea Radu pe Facebook.

Mircea Radu ține toate posturile de aproape 20 de ani

Mircea Radu este un om credincios, iar de 17 ani, acesta ține toate posturile. Pentru a fi mai aproape de Dumnezeu și pentru a-i mulțumi pentru toate darurile primite, Mircea Radu a decis să țină post.

Vedeta spune că îi merge foarte bine și de fiecare dată ține post din toată inima.

Țin post din 2006. Îmi amintesc cum, la ultima deplasare cu caravana “Din dragoste”, în Italia, pentru că se nimerise tot în postul Paștelui, mâncarea mea de bază era pâine cu roșii uscate și masline. O bunătate! Nu mi-este greu să țin postul deloc. Și îți mai zic ceva. Eu, care sunt un mare gurmand și mâncator de carne, când intru în post nu mă mai tentează nimic. Poți mânca lânga mine cea mai minunată păstramioară din lume. Nu ma interesează absolut deloc”, a declarat Mircea Radu, în urmă cu ceva timp.