Ce religie are Monica Tatoiu. Afacerista nu s-a ascuns să spună adevărul. ”Eu nu am cu biserica o relație foarte bună”

Ce religie are Monica Tatoiu. Puțină lume știe aspecte despre partea spirituală a vieții Monicăi Tatoiu. O fire deschisă, însă, afacerista a vorbit cu sinceritate despre acest lucru.

28 ian. 2024, 15:22
Ce religie are Monica Tatoiu. Afacerista nu s-a ascuns să spună adevărul. ”Eu nu am cu biserica o relație foarte bună”

Monica Tatoiu este de religie creștin ortodoxă și de fiecare dată când vine vorba despre partea spirituală, afacerista vorbește extraordinar de frumos despre Dumnezeu.

Recunoaște, însă, că nu este foarte legată de biserică ca și instituție și recunoaște cu regret că omenirea este într-un declin din acest punct de vedere.

Am o problemă cu moscheele, cu religiile în care femeile sunt disprețuite. Eu nu am cu biserica o relație foarte bună. Ne îndreptăm spre declin, în Occident oamenii nu cred în nimic. Crăciunul este o sărbătoare consumeristă”, a spus aceasta.

Totodată, Monica Tatoiu a vorbit despre felul atât de frumos în care a fost crescută de mama ei, aceasta oferindu-i adevărate lecții despre iubire și moralitate.

Monica Tatoiu explică ideea că suferința în viață este menită să șteargă din păcate, ea nu vine nicicum să distrugă, ci să construiască, diferă doar de noi cum ne raportăm la ea.

Tot mama m-a învățat. L-a învățat și pe tata… nu te duci la biserică cu alcool în cap mai ales în noaptea de Crăciun. În noaptea aceea, toți creștinii se roagă. Puterea acestor rugăciuni împreună deschide cerul și atunci Maica Domnului … (plânge) … Suntem formați din țărână, teluric și transcedentral. Numai Dumnezeu e perfect … trebuie să jertfești plăceri care sunt vremelnice. E greu să renunți. … Dumnezeu nu-ti da suferinta mai mult decât poți duce. Suferința nu e durere, e purificare așa cum te speli. Are rolul de a-ți curăți comunicarea cu tatăl tău spiritual ceresc. Asta am învățat de la mama”, a spus Monica Tatoiu.

De asemenea, Monica Tatoiu a precizat că ea se simte bine în orice biserică intră, pentru că Dumnezeu este același pentru noi toți, iar importantă este dragostea cu care ne privim și ne raportăm în viață unii la alții.

Occidentul, unde bisericile sunt goale și unde în Franța 900 de biserici catolice sunt distruse, nu ne poate da o lecție de religie. Noi, spre deosebire de greci sau ruși, avem o componentă ecumenică. Papa Ioan Paul al II-lea a spus că suntem Grădina Maicii Domnului. Eu am crescut în casa Mitropolitului Banatului și am învățat de la el despre ecumenism. Îmi dădea exemplu că tata ne iubește la fel pe mine și fratele meu. Dacă era slujbă la catolici intram, dar mă rugam și la ortodocși”, a mai spus Monica Tatoiu într-un interviu pentru Realitatea.