Ce riscă deputaţii care votează la două mâini

Deputaţii care au votat la două mâini riscă interzicerea participării la lucrări pentru o zi şi diminuarea corespunzătoare a indemnizaţiei de şedinţă. Conducerea Camerei ar trebui să aplice joi sancţiunile pentru deputaţii-butoane.

RomaniaTV.net
20 dec. 2011, 14:25
Ce riscă deputaţii care votează la două mâini

Conform unui comunicat al Camerei remis agenţiei Mediafax, Comitetul liderilor grupurilor parlamentare, întrunit marţi, a decis să propună Biroului Permanent o serie de măsuri în cazul deputaţilor care au exercitat vot multiplu.

„În urma analizei efectuate de Comisia juridică pe această temă, la propunerea Comitetului liderilor, Biroul Permanent va lua în discuţie interzicerea participării la lucrările Parlamentului pentru o zi, precum şi diminuarea, în mod corespunzător, a indemnizaţiei de şedinţă pentru deputaţii care au exercitat un vot multiplu”, precizează sursa citată.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se va întruni, joi, pentru a aplica sancţiunile pentru deputaţii care au votat la două mâini, a declarat, luni, liderul grupului PSD, Mircea Duşa.

Duşa a precizat că, la şedinţa de luni a Biroului Permanent, preşedintele Camerei Roberta Anastase a propus ca joi să aibă loc, la ora 11:00, o şedinţă a Biroului Permanent în care se vor aplica sancţiunile pentru deputaţii care au votat la două mâini.

„Sancţiunile sunt cele prevăzute de lege, de la o zi până la 30 de zile suspendare”, a spus Mircea Duşa.

Întrebat dacă Biroul Permanent se întruneşte pentru a decide câte zile de suspendare vor fi date deputaţilor care au votat la două mâini, Mircea Duşa a spus: „Exact de asta a fost convocat Biroul Permanent la ora 11.00”.

Secretarul Camerei Dumitru Pardău a precizat, la rândul său, că decizia în privinţa celor care au votat la mai multe cartele a fost amânată până joi, urmând ca liderii grupurilor parlamentare să se întâlnească marţi „pentru a conveni asupra acestui aspect”.