Ce riscă românii nevaccinaţi care prezintă documente false la intrarea în ţară. Precizările şefului DSU Raed Arafat

Unii dintre românii nevaccinaţi şi-au făcut un obicei din a fenta autorităţile, prezentând, la intrarea în țară, certificate COVID false, spune Raed Arafat. Şeful DSU a relatat o întâmplare recentă despre cum s-au dat de gol câteva zeci de români care se întorceau din Luton și care au încercat să folosească documente false.

03 aug. 2021, 10:37
Ce riscă românii nevaccinaţi care prezintă documente false la intrarea în ţară. Precizările şefului DSU Raed Arafat

Noi avem acum un fenomen cu care ne confruntăm: la intrarea în țară, sunt persoane care îndrăznesc să se prezinte la DSP-uri și la frontieră documente false. Deja sunt mai multe dosare penale întocmite de poliție unor oameni care au prezentat documente false de vaccinare sau de trecere prin boală sau de testare. Acest lucru este extrem de grav pentru că oamenii ăștia vin din zone roșii chiar. Când vii în țară și ești în stare să prezinți chiar un document fals înseamnă că nu te interesează nimic, înseamnă că tu vii și ești dispus să răspândești boala, să răspândești totul, că nu te interesează”, a comentat Raed Arafat la Digi 24

Şeful DSU a precizat că astfel de comportamente, deşi, aparent, au drept scop înșelarea vigilenței autorităților, trădează inconștiență și nepăsare în legătură cu propria familie.

Vii dintr-o zonă unde varianta Delta e la maxim, vii în România, unde stăm bine, prezinți un certificat fals, nu ești vaccinat, nu ești trecut prin boală, probabil să fii și pozitiv și să vii să stai în familie și să spui că eu i-am șmecherit la graniță și am trecut și nu mai trebuie să stau în carantină –  acest lucru este foarte grav”, a punctat Raed Arafat.

Citeste si Raed Arafat despre a treia doză de vaccin: „E posibil să se întâmple şi în ţara noastră”

În urma depistării unor astfel de cazuri au fost întocmite dosare penale.

E un caz pe care mi l-a povestit un director de direcție sanitară ( …), care mi-a zis că într-un singur avion venit de la aeroportul Luton din Marea Britanie, 30 de persoane au prezentat documente de trecere prin boală, toți 30 în același avion și toți 30 s-au îmbolnăvit în aceeași săptămână. Asta i-a atras atenția și de acolo a fost informată poliția. Nu știu dacă toți 30, dar un număr important dintre ei au dosar penal pentru fals și uz de fals care, în ambele situații, înseamnă fie închisoare de la 3 luni la 2 sau 3 ani sau amendă penală, ceea ce înseamnă că te trezești cu cazier și ai alte probleme”, a subliniat șeful DSU.

Citeste si Raed Arafat atrage atenţia despre valul 4. Mijloacele de transport în comun, cele mai periculoase medii. Anunţul făcut de şeful DSU