Ce s-a ales de Micul Hercule. Era cel mai puternic băiat din lume. Acum a renunțat la culturism și are planuri mari

Richard Sandrak, alias „Micul Hercule”, era cunoscut în urmă cu mulți ani drept ”cel mai puternic băiat din lume”. Acum băiatul a renunțat la culturism și visează să se angajeze la NASA.

22 iul. 2023, 16:58
Ce s-a ales de Micul Hercule. Era cel mai puternic băiat din lume. Acum a renunțat la culturism și are planuri mari

Richard Sandrak devenea celebru în copilărie când i se spunea „cel mai puternic băiat din lume” pentru că reușea să ridice greutăți imense și avea mușchii foarte dezvoltați, fizicul lui fiind, deja, ca al unui sportiv. Părinții se mândreau cu reușitele lui, iar Richard se bucura de multă faimă. Dar odată cu faima au venit și criticile. După numeroasele apariții TV, medicii au atras atenția că activitatea sportivă era prea periculoasă pentru băiatul de doar 11 ani, scrie Cancan.

Citește și: Campion naţional şi balcanic la culturism, găsit mort la doar 29 de ani! Cum s-ar fi produs tragedia

Copilul se antrena zilnic și ridica greutăți mai mari decât greutatea lui corporală, iar specialiștii susțineau că Richard este prea mic pentru a susține astfel de antrenamente.

Ajuns la maturitate, Richard a recunoscut că nu mai este interesat de culturism și că are alte planuri. Într-un interviu pentru Inside Edition în 2015, el spunea că: „Nu mai ridic greutăți. Oamenii au încercat să mă facă să par un fel de ciudățenie a naturii – sunt mulți copii care au un fizic asemănător. Sunt foarte mândru de trecutul meu. Nu este ceva ce nu vreau ca oamenii să știe, doar că nu am de gând să rămân blocat, să trăiesc în el”.

Citește și: Andreas, un culturist profesionist român, a murit subit, în somn, la 43 de ani. Avea o carieră de succes în Germania și era foarte apreciat

Acum Micul Hercule se menține în formă cu exerciții la sală, dar are alte visuri. Richard și-ar fi dorit să fie un om de știință cuantică și, în cele din urmă, să devină inginer pentru NASA.