Ce s-a întâmplat cu familia Şora după anunţul: „Pozitivi amândoi. Şi doar Dumnezeu în mare mila sa”

Filosoful Mihai Sora a postat,, pe Facebook, un indemn la izolare, recomandata de autoritati in contextul pandemiei de coronavirus: "Stam cuminti in casa, da?" după care a dispărut complet de pe reţelele de socializare.

08 mai 2020, 17:12
Ce s-a întâmplat cu familia Şora după anunţul: „Pozitivi amândoi. Şi doar Dumnezeu în mare mila sa”

Mihai Șora și soția sa mai tânără cu 50 de ani sunt niște obișnuiți ai rețelelor de socializare, unde sunt foarte activi. la începutul pandemiei, Luiza Palanciuc a postat pe contul de facebook un mesaj care a stârnit panică în rândul simpatizanților marelui filosof: „Pozitivi amândoi. Și doar Dumnezeu în mare mila sa”, este mesajul care i-a făcut pe fanii filosofului să se gândească la ce este mai rău.

Prietenii și fanii au încercat în permanență să ia legătura cu Șora și soția sa, fără a-i putea contacta. Aceasta a fost și ultimul mesaj postat de ei pe canalele de socializare. Atunci când au văzut că sunt de negăsit, prietenii filosofului au început să întrebe chiar și la spitale, pentru a afla dacă Mihai Șora se află internat și care este starea acestuia. Fără a avea, însă, sorți de izbândă. S-a aflat acum însă că celebrul cuplu s-a retras într-o zonă mai izolată din Banat, de teama infectării cutemutul virus, care se știe că este foarte agresiv cu persoanele trecute de prima tinerețe.

Potrivit surselor Impact.ro, Mihai Șora și soția sa sunt bine, nu au fost diagnosticați cu coronavirus și amândoi se simt bine. Speriați de o posibilă infectare cu coronavirus Mihai Șora și soția lui au decis să părăsească Bucureștiul și să se retragă într-o zonă mai izolată din Banat. Cei doi sun în județul Timiș, într-o casă cochetă, la marginea unei păduri. Banat, eseistul ar fi ales această locație tocmai pentru că se află aproape de locurile în care s-a născut.

„Are 103 ani, normal că se teme de coronavirus. Decizia de a se izola departe de aglomerație îi aparține doamnei Luiza, dânsa a vrut ca nici ea nici soțul ei să nu fie în pericol. Sunt bine, se îngrijesc unul pe celălalt, iar o dată pe săptămâna vine cineva și îi aprovizionează cu toate cele necesare. Domnul Șora iese afară la aer liber, în mijlocul naturii și se simte bine. Vor mai sta acolo o perioadă, până trece toată această nebunie”, a declarat pentru impact.ro un apropiat al familiei Șora.