Ce s-a întâmplat cu șefii de poliție demiși după asasinatul de la Onești

Sunt șase luni de când a avut loc crima de la Onești, unde doi muncitori au fost sechestrați și uciși într-un apartament de un bărbat cu antecedente penale.

08 sept. 2021, 08:12
Ce s-a întâmplat cu șefii de poliție demiși după asasinatul de la Onești
Gheorghe Moroşan, criminalul de la Oneşti, audiat de procurori pe patul de spital

Criminalul a fost prins destul de repede și trimis în judecată. Acum așteaptă din spatele gratiilor o pedeapsă grea, împreună cu soția. Mai mulți polițiști sunt cercetați în acest dosar pentru lipsă de reacție la acest incident.

La vremea aceea, ministrul de Interne i-a demis pe chestorul de poliţie Vasile Oprisan, şeful IPJ Bacău, comisarul şef Adrian Claudiu Tuluc, adjunctul împuternicit al IPJ Bacău, comisar şef Cristinel Andrieş, şeful Poliţiei Oneşti, și adjunctul Iuri Mereșan, tot comisar şef, vinovați în opinia ministrului pentru că au minimalizat evenimentul şi nu au acţionat corespunzător.

Pentru chestorul Vasile Oprișan, demiterea a însemnat, de fapt, mutarea sa pe un post de consilier în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Acum, la șase luni de la tragedie, Vasile Oprișan a fost repus pe un post similar, la IPJ Mehedinți.

„Da, este adevărat, am fost delegat la conducerea IPJ Mehedinți. Este vorba despre o delegare pe perioadă determinată, de doar două luni. Nu vă pot comenta ce se va întâmpla după această perioadă”, a declarat chestorul Oprișan pentru Ziarul de Bacău.

Într-o poziție la fel de bună se află comisarul șef Adrian Claudiu Tuluc, care era adjunct al IPJ Bacău în momentul producerii crimei fără precedent. El a revenit în funcția de șef al Poliției Municipiului Bacău, unde era de altfel titular.

Crimele de la Onești 

Reamintim că doi muncitori, care lucrau într-un apartament din Oneşti, au fost luaţi ostatici şi apoi ucişi de un bărbat de 68 ani, fost proprietar al apartamentului în care aştia făceau reparaţii. La faţa locului au venit forţele de ordine, dar şi un negociator, care a încercat, mai multe ore, să îl determine pe bărbat să renunţe la intenţiile sale.

După mai multe ore de sechestru, una dintre victime a încercat să îl atace pe cel care i-a sechestrat, moment în care a fost înjunghiată. Ulterior, a fost atacat cu cuţitul şi înjunghiat şi al doilea bărbat a fost sechestrat. Atunci, forţele de ordine au intrat în apartament şi l-au împuşcat pe agresor. Una dintre victime a fost declarată decedată la faţa locului, iar a doua a murit la spital. Agresorul a fost internat în spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.