Ce să faci dacă ai introdus codul pin de mai multe ori greșit și ți s-a blocat cardul. Pașii esențiali de urmat

Nimic nu e mai frustrant decât să ai bani pe card și să nu-i poți folosi pentru că tocmai l-ai blocat.

25 iun. 2022, 08:29
Ce să faci dacă ai introdus codul pin de mai multe ori greșit și ți s-a blocat cardul. Pașii esențiali de urmat

După cum bine știm, la utilizarea cardului de credit ne este solicitată introducerea codului PIN. Ei bine, atunci când introducem codul greșit de mai multe ori la rând, cardul de credit va rămâne blocat în bancomat sau utilizarea acestuia va fi restricționată. Haideți să vedem ce putem face atunci când ne aflăm în această situație.

De obicei, băncile blochează cardul de credit după cea de-a treia introducere greșită consecutivă a codului PIN. După cum spuneam și în rândurile de mai sus, unele bănci rețin cardul (în bancomate), iar altele doar restricționează utilizarea acestuia. În cea de-a doua situație, cardul va  rămâne în posesia utilizatorului.

Şeful ANAF, avertisment despre controalele masive împotriva evazioniştilor. „15 miliarde de euro pe an este evaziunea fiscală. Vor fi verificați 561.000 de români”
Ei bine, dacă ai introdus greșit PIN-ul, iar cardul a fost blocat, trebuie să contactezi imediat banca emitentă. Bineînțeles, vei fi nevoit să răspunzi la o serie de întrebări, iar abia apoi banca va debloca sau reactiva cardul respectiv. De obicei, numărul te telefon la care trebuie să suni îl poți găsi pe spatele cardului.

Este important să menționăm și faptul că, în cazul în care cardul bancar a fost reținut de bancomatul băncii care l-a emis, acesta poate fi recuperat ușor, fără a fi necesară re-emiterea. În schimb, dacă a fost reținut de ATM-ul unei alte bănci, cardul va fi re-emis.

Vouchere sociale 2022. Lista completă a magazinelor unde pot fi folosite cardurile de 250 de lei pentru alimente

Dacă ai uitat codul PIN aferent cardului tău, trebuie să știi că poți solicita băncii emiterea unui cod nou. Evident, trebuie să urmezi câțiva pași esențiali, înainte ca banca să-ți emită noul PIN. Așadar, dacă te afli în una dintre situațiile prezentate mai sus, tot ce trebuie să faci este să apelezi banca ta și astfel vei afla ce trebuie să faci.

De ce să nu anunți banca atunci când pleci în concediu peste hotare
Când plecăm în vacanță, mulți dintre noi obișnuim să punem totul la punct, fiind atenți chiar și la cele mai mici detalii. Ba chiar mai mult de atât, înainte de a plecat în vacanță peste hotare, unele persoane anunță și băncile la care dețin un cont.

Deși poate părea un lucru normal de făcut, se pare că nu e chiar atât de bine să faci asta. Banca îți poate bloca cardul pe care îl poți folosi la cumpărături. Având posibilitatea de a urmări achizițiile, cum ar fi cumpărăturile, plățile unor sume mari de bani sau plata hotelului, banca le poate considera ca fiind plăți frauduloase.

De obicei, băncile urmăresc tiparul cheltuielilor pe care le facem în mod normal și pot declanșa unele măsuri de siguranță, care pot duce la blocarea cardului. Se urmărește astfel imposibilitatea unei alte persoane de a ne folosi cardul în scopuri ilicite, potrivit playtech.ro.

În concluzie, dacă ai avut ghinionul de a-ți bloca cardul în timpul unei vacanțe în străinătate, în loc să te bucuri de zilele de concediu, vei sta de vorbă la telefon cu unul dintre angajații băncii respective, deoarece o să fii nevoit să demonstrezi că tu ești proprietarul cardului.