Ce să faci dacă ai primit acest mesaj din partea E.ON Energie România. Compania aduce clarificări și face recomandări pentru clienți

Clienții E.ON România au fost avertizați de companie să nu dea curs și să nu ia în considerare mesajele primite pe Whatsapp sau prin SMS în numele acesteia.

03 oct. 2022, 20:06
Ce să faci dacă ai primit acest mesaj din partea E.ON Energie România. Compania aduce clarificări și face recomandări pentru clienți

E.ON Energie România a transmis că mesajele pe care clienții le-au primit prin intermediul SMS/Whatsapp nu au fost trimise de companie.  Mesajul constă în așa zisul anunț al companiei prin care clienții sunt chemați în magazinele E.ON pentru depunerea unei cereri, până la data de 1 octombrie, pentru a beneficia de schema de sprijin.

„Începând cu data 01.10.2022, va intra în vigoare o ordonanță referitoare la compensările care se vor acorda pentru energie electrică. Aceste compensări se acordă numa în urma completării cât mai rapide a unei cereri. Cererile se pot completa doar în magazinele E.ON, doar cu programare telefonică. Veți primi un SMS, un număr de înregistrare cu care vă prezentați la magazinul E.ON din orașul dvs. pentru a completa cererea. La rândul dvs., păuteți anunța și alte persoane. mișscarea trebuie făcută acum”, spunea mesajul fals primit de mai multe persoane.

Citește și: Programul Rabla pentru becuri. Care sunt condiţiile pentru a primi voucherele de 200 de lei

Compania a anunțat pe pagina de Facebook că mesajul nu le aparține. „Trebuie să știți ca acestea NU sunt expediate de noi. Dacă primiți mesaje care conțin îndemnuri de a completa rapid cereri sau de a accesa link-uri, recomandarea noastră este să NU dați curs acestor invitații. În legătură cu schema de sprijin stabilită de către statul român, privind plafonarea prețurilor la electricitate și gaze naturale pentru perioada 1 septembrie 2022-31 august 2023, găsiți informații corecte și complete aici https://www.eon.ro/plafonare-pret

Citește și: Secretar de stat în Ministerul Energiei îi învață pe români cum să facă economie: ”Cred că o temperatură potrivită în casă este în jurul a 19-20 de grade”

Compania mai precizează și că persoanele fizice nu trebuie să depună o crerer pentru a beneficia de sprijin, iar persoanele juridice pot depune o solicitare online.

„Informațiile din mesaj privind necesitatea unei deplasări în magazinul E.ON și depunerea unei cereri până la 1 octombrie pentru a beneficia de ajutor sunt false”, a mai scris compania pe pagina oficială de Facebook.