Secretar de stat în Ministerul Energiei îi învață pe români cum să facă economie: ”Cred că o temperatură potrivită în casă este în jurul a 19-20 de grade”

Secretarul de stat din Ministerul Energiei, Dan Drăgan, a declarat joi seară, la finalul ședinței de Guvern că o temperatură potrivită în casă este în jurul valorii de 19-20 de grade.

29 sept. 2022, 23:02
Secretar de stat în Ministerul Energiei îi învață pe români cum să facă economie: ”Cred că o temperatură potrivită în casă este în jurul a 19-20 de grade”

Secretarul de stat din Ministerul Energiei este de părere că economisirea resurselor, indiferent că sunt energetice sau de altă natură, este o responsabilitate a noastră, a tuturor, faţă de natură.

Citește și Ministrul Energiei, despre cum se vor calcula facturile după noile reguli: ”Este destul de greu să emiți facturi personalizate pentru toată populația României”

Dan Drăgan a declarat joi seara, la finalul şedinţei de Guvern, că o temperatură potrivită în casă este în jurul valorii de 19-20 de grade, dar „depinde de câţiva factori”.

„În luna august nu ştiu dacă am măsurat temperatura în birou, dar vă pot asigura că am folosit aerisirea naturală, am avut geamul deschis, deoarece nu folosesc foarte mult aerul condiţionat ca persoană, deoarece am nişte probleme medicale. Acasă folosim o temperatură care să asigure un nivel confortabil şi decent pentru cei mici şi, totodată, pentru a reuşi să economisim resursele pe care le avem la la dispoziţie. Economisirea resurselor, indiferent că sunt energetice sau de altă natură, cred că este o responsabilitate a noastră a tuturor faţă de natură, faţă de resursele pe care le avem la dispoziţie. Vă pot spune că am termostate şi cred o temperatură potrivită este în jurul valorii de 19-20 de grade. Depinde cu siguranţă şi de temperatura exterioară, şi de momentul în care copiii pot fi răciţi sau nu. Depinde de câţiva factori”, a declarat Dan Drăgan, citat de Agerpres.

Secretarul de stat din Ministerul Energiei a adăugat că este nevoie „să păstrăm un echilibru între nevoile noastre şi nevoia de a fi atenţi cu mediul, dar şi cu prezervarea resurselor pe care le avem la dispoziţie”.

Citește și Mihai Şora, noi probleme cu factura la energie electrică. Acuză ENEL că l-a pus să plătească mai mult decât a consumat