Ce să mănânci dacă ai anemie. Alimentele minune care rezolvă instant carenţa de fier din organism

Persoanele care suferă de Anemie trebuie să ştie că există câteva alimente care rezolvă instant carenţa de fier din organism.

27 apr. 2022, 13:07
Ce să mănânci dacă ai anemie. Alimentele minune care rezolvă instant carenţa de fier din organism
Alimentele care rezolvă carenţa de fier din organism

Ce să mănânci dacă ai Anemie. Cei care suferă de anemie trebuie să aibă o dietă bogată în fier şi în complexul de vitamine B. Vă prezentăm câteva alimente care conţin fier şi ajută organismul să-l asimileze.

Pe lângă tratamentul recomandat de medic, alimentaţia joacă un rol foarte important pentru combaterea anemiei. De exemplu, verdeţurile, în special spanacul, varza Kale, frunzele de păpădie, sfecla elvețiană (mangoldul) și frunzele unor legume din familia verzei (broccoli, conopidă, varză de Bruxelles, varza creață Savoy, gulia) nu trebuie să lipsească meniul zilnic. Acestea conţin vitamine şi ajută organismul să asimileze fierul.

Citeşte şi Ingredientul din cozonac care face minuni pentru organismul uman. E un adevărat pansament pentru stomac, luptă împotriva anemiei și conține numeroase vitamine!

Și fructele citrice, fasolea boabe și cerealele integrale sunt recomandate persoanelor care suferă de anemie.

Carnea de miel şi carnea de vânat sunt cele mai bune surse de fier. Atenție, însă, carnea roșie în exces poate avea efecte negative asupra sănătății.

Şi ficatul se numără printre alimentele recomandate persoanelor care suferă de anemie.Pe lângă fier, conține și acid folic, vitaminele A și B și cupru.

Unele fructe de mare, precum stridiile, scoicile şi creveţii, sunt o sursă bună de fier. Printre peștii bogați în fier se numără sardinele conservate în ulei, tonul proaspăt sau la conservă, somonul proaspăt, halibutul proaspăt, bibanul proaspăt și eglefinul proaspăt.

Boabele de fasole sunt surse excelente de fier atât pentru vegetarieni, cât și pentru cei care consumă carne. De asemenea, nucile şi seminţele sunt surse excelente de fier, potrivit doc.ro. 

Simptome Anemie

Persoanele cu anemie feriprivă ușoară sau moderată pot să nu aibă niciun simptom, însă anemia feriprivă mai gravă poate provoca simptome cum ar fi oboseala, dificultățile de respirație sau durerile în piept. Alte simptome includ amețelile, mâinile și picioarele reci și pielea palidă.

Anemia prin carență de fier poate fi cauzată de pierderi de sânge (sângerări în tractul gastrointestinal, intervenții chirurgicale, menstre abundente etc.), de probleme cu absorbția fierului (de exemplu, anumite afecțiuni genetice rare împiedică intestinele să absoarbă fierul) sau de unele boli, precum boala de rinichi, obezitatea sau insuficiența cardiacă congestivă.

Citeşte şi Vitamina tinereţii eterne: ce alimente să mănânci pentru a preveni îmbătrânirea


loading...