Ce să mănânci la micul dejun ca să scapi de grăsimea de pe burtă. Cele mai bune sfaturi pe care se le urmezi pentru o siluetă de invidiat

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, însă sunt persoane care refuză să o consume gândindu-se că acest lucru poate ajuta cu pierderea în greutate. Aceste lucru este fals, dat fiind că există tipuri de preparate pe care le putem consuma fără să ne facem griji cu privire la numărul de kilograme.

10 iul. 2023, 11:14
Ce să mănânci la micul dejun ca să scapi de grăsimea de pe burtă. Cele mai bune sfaturi pe care se le urmezi pentru o siluetă de invidiat
Ce să mănânci la micul dejun ca să scapi de grăsimea de pe burtă. Cele mai bune sfaturi pe care se le urmezi pentru o siluetă de invidiat

Există mai multe feluri de persoane atunci când vorbim despre micul dejun. O parte dintre oameni nu pot concepe să înceapă o nouă zi fără să ia micul dejun, în timp ce alții trec peste această masă fără să stea prea mult pe gânduri. Totuși, odată cu înaintarea în vârstă, devine din ce în ce mai important să ținem cont de ea, pentru că reprezintă un aport de energie uriaș, care ne va ajuta să trecem cu bine peste zi.

Citește și: Care este până la urmă adevărul despre alcool. Specialiștii au dat cărțile pe față – cât de nesănătos este pentru oameni

Foarte multe persoane au impresia că dacă sar peste micul dejun pot pierde mai ușor în greutate și combină această practică cu anumite diete agresive, însă acest lucru este destul de periculos pentru sănătate. Dacă vrei să pierzi în greutate și să oprești și procesul de îmbătrânire trebuie să știi că există câteva variante de mic dejun care sunt perfecte pentru tine. Mai mult de atât, acest lucru te poate ajuta și în ceea ce privește bunăstarea generală.

Ce e bine să mănânci la micul dejun

O variantă foarte bună este pâinea prăjită cu avocado și ou. Nutriționiștii sunt de părere că aceasta este o variantă excelentă prin care să îți începi ziua.

„Fibrele, proteinele și grăsimile sănătoase din această masă vă vor menține sătul mai mult timp, ceea ce va preveni supraalimentarea și creșterile rapide ale glucozei”, susține un specialist în nutriție.

În Nutrients a fost publicat un studiu care a arătat că persoanele care au mâncat avocado în mod regulat s-au îngrășat mai puțin decât cele care nu au consumat acest produs. Mai mult de atât, Jurnalul Internațional de Cercetare a Mediului și Sănătate Publică a realizat un studiu prin care se arată că alăturarea ouălor cu un aliment bogat în fibre poate să creeze o senzație mai mare de sațietate, așadar nu vei simți nevoia să mănânci din nou prea curând. Aceste descoperiri arată că această masă de mic dejun vă poate ajuta să consumați mai puține calorii, ceea ce poate ajuta la eforturile de scădere în greutate.

O altă varinată bună pentru micul dejun este salata de fructe. Combină o varietate de fructe precum kiwi, grapefruit, banane și fructe de pădure pentru a crea un amestec de salată de fructe care oferă o serie de vitamine, fibre și antioxidanți. Fibrele îți vor da senzația de sățietate, iar antioxidanții vor ajuta la reducerea stresului oxidativ din organism. Fructele nu numai că joacă un rol în încetinirea procesului de îmbătrânire, dar pot fi și un aliment util pentru micul dejun pentru pierderea grăsimii de pe abdomen.

Ouăle sunt o sursă uimitoare de proteine ​​și mulți dieteticieni sugerează să folosești ouă pentru a face o omletă, astfel încât să poți împacheta o mulțime de alte ingrediente bogate în nutrienți.

„Omleta plină cu legume este o opțiune grozavă de mic dejun pentru pierderea în greutate și beneficiile anti-îmbătrânire. Sunt încărcate cu grăsimi sănătoase și produse bogate în antioxidanți care vor lupta direct împotriva inflamației, au un conținut scăzut de calorii pentru pierderea în greutate și sunt bogate în nutrienți care lupta împotriva îmbătrânirii”, spune un specialist în nutriție.

Citește și: Greșeala pe care o fac toți românii! Cum ar trebui să ținem de fapt ouăle. Nu o să îți vină să crezi la ce riscuri te expui