Ce să nu comandăm niciodată la restaurant. Chef Florin Dumitrescu face dezvăluiri: „Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi”

Ce să nu comandăm niciodată la restaurant. Chef Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România, iar românii țin cont întotdeauna de sfaturile lui. De această dată, bucătarul a dezvăluit sfaturi pentru toți cei care mănâncă în restaurant.

19 mart. 2023, 09:25
Ce să nu comandăm niciodată la restaurant. Chef Florin Dumitrescu face dezvăluiri: „Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi”
Ce să nu comandăm niciodată la restaurant

Ce să nu comandăm niciodată la restaurant. Florin Dumitrescu sfătuiește românii să nu comande niciodată ciorbă la restaurant și nici să nu meargă pe recomandarea ospătarului. De cele mai multe ori, preparatele recomandate de chelner sunt făcute din alimente pe cale de a expira și de aceea vor să scape de ele cât mai repede.

Citește și: Clătite pufoase, ingredientul secret din reţeta lui chef Florin Dumitrescu. Nici Scărlătescu nu mai strâmbă din nas la acest desert! 

Ce să nu comandăm niciodată la restaurant

Mare păcat că trebuie să fac asta… Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. (râde) Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! Aia cu gramajul este o prostie și nu te arde mult.

Banii ăia nu intră în buzunarul cuiva, tot la firmă se duc. (…) Dacă e vorba despre un meniu a la carte, adică să te duci tu și să îți comanzi din 7-8 feluri de mâncare, există acest ‘astăzi vă recomand… coastele de porc’. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi?”, a povestit Florin Dumitrescu.

Citește și: Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul pastelor de casă umplute cu scoici și creveți: ”Nu necesită dospire, relaxare sau odihnă”

Chef-ul  susține că problema cu produsele care ajung la expirare nu este întâlnită în marile restaurante, unde mesele sunt mereu pline. Tocmai din acest motiv le recomandă românilor să mănânce acolo unde știu că există mereu flux.

Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină. (…) Atunci când carnea se acoperă cu sos înseamnă că se acoperă o greșeală. Eu dacă mănânc la împinge tava… mănânc chestii cât mai românești, cât mai de casă. Oamenii din spate sunt oamenii care fac mâncare și acasă”, a subliniat Florin Dumitrescu.

Florin Dumitrescu a dezvăluit motivul pentru care nu mănâncă ciorbă la restaurant, iar acela este că nu tolerează vegeta, un condiment obținut din sare și potențial de arome.

Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu. Școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără se se vadă.

Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea. Nu e intoleranță, nici alergie… e direct inflamație. Un sfert de oră am de la prima lingură când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”, a mai adăugat juratul de la „Chefi la cuțite”.