Ce să nu faci înainte de a merge la sală

Dacă te-ai hotărât să te apuci de antrenamente la sală, ține cont de micile secrete care pot face diferența dintre reușită și eșec.

RomaniaTV.net
28 iun. 2017, 06:49
Ce să nu faci înainte de a merge la sală

Mișcarea este sănătate curată, însă nu este suficient doar să faci mișcare pentru a te menține sănătos și frumos. La fel ca în orice altă activitate este importantă cantitatea și calitatea. Este necesar să acorzi o atenție deosebită și alimentației atât înainte de a merge la sală, cât și după ce antrenamentul s-a încheiat.
Stabilește-ți o țintă

Puține sunt persoanele care se duc la sală doar pentru vor. De obicei ai nevoie să scapi de surplusul de kilograme sau să dezvolți masa musculară. Este foarte important să discuți cu instructorul ce anume te nemulțumește la aspectul tău fizic, ce vrei să îmbunătățești, pentru a-ți face un program personalizat.
Ai grijă la carbohidrați!

Imediat cum ai luat hotărârea să urmezi un plan de antrenament, carbohidrații sunt imperios necesari pentru a obține rezultate bune. La fiecare masă asigură-te că ai un aport suficient de proteine. Acestea sunt responsabile cu sănătatea și refacerea musculaturii după un efort fizic intens. Raportul alimentar ar trebui să fie1:2 de proteină și carbohidrați înainte de antrenament.

Indiferent de perioada zilei pe care ai ales-o să te antrenezi, asigură-te că au trecut cel puțin 2 ore de la ultima masă înainte de a începe antrenamentul. Pe parcursul procesului digestiv resursele de energie sunt canalizate pe sintetizarea alimentelor, aspect care se traduce prin mai puțină energie pentru a duce la bun sfârșit un antrenament eficient.
Ce conține masa de dinaintea antrenamentului

Alege să consumi carbohidrați buni și anume fulgi de ovăz, pâine integrală cu semințe, paste făinoase integrale, lapte, iaurt, ouă, carne sau pește, alimente care să îți asigure energia necesară pentru a susține un antrenament fizic.

Nu evita nici glucidele, varianta cea mai sănătoasă și eficientă fiind să optezi pentru un măr sau o banană, un smoothie de fructe sau un baton de cereale. Și bineînțeles nu uita să te hidratezi corespunzător!
Micul dejun înainte de sală

Dacă alegi să te duci dimineața la sală, nu sări peste micul dejun niciodată. Optează pentru o omletă din albușuri cu 2 felii de pâine integrală și 2 legume sau un bol de iaurt cu fulgi și nuci. După 2 ore, vei fi apt să te bucuri de porția ta de mișcare.

În cazul în care te duci la sală seara, asigură-te că înainte ai luat o masă bună alcătuită din carne de pui, vită sau pește la grătar cu legume verzi, orez integral avocado, nuci, semințe.

Nu mânca niciodată după sală dacă antrenamentul s-a terminat mai târziu de ora 19:00.
Ce trebuie să mănânci după sală

Este posibil ca imediat după ce ai terminat antrenamentul să simți nevoia de a mânca ceva, deoarece nivelul de glicogen din mușchi trebuie să se refacă și are nevoie de carbohidrați. Cel mai indicat ar fi să bei un pahar de lapte rece sau să mănânci cereale integrale cu lapte, o banană, nuci, fructe confiate.
Fără pauze mari între exerciții

Cu cât faci mai des pauze, cu atât mai dificil îi va fi organismului tău să ardă calorii. În timpul în care vrei să iei o pauză, asigură-te că nu stai pe loc și mișcă-te ușor ca și cum ai merge. Pauzele dese îngreunează antrenamentul și vei obosi mai repede.

Evită să faci mereu aceleași exerciții, deoarece va interveni rutina. Corpul tău are nevoie constantă de provocări noi pe care să le depășească.

Deși uneori este bine să te duci singur la sală, dacă alegi să te antrenezi cu prietenii, vei fi mult mai motivat și veți petrece un timp mai bun calitativ.

Află care sunt cele mai bune surse de antioxidanți pe clicksanatate.ro