Ce să nu faci niciodată înainte să mergi la plajă. Sfaturi pentru un bronz frumos în vacanţă

Se anunţă weekend aglomerat la mare. Zeci de mii de români, dar şi străini vor fi pe litoralul Mării Negre mai ales că în aceste zile are loc, la Constanţa, Festivalul Neversea.

09 iul. 2022, 07:40
Ce să nu faci niciodată înainte să mergi la plajă. Sfaturi pentru un bronz frumos în vacanţă

Seara se vor distra şi vor dansa la Neversea, iar ziua vor face plajă. Mii de tinere sunt aşteptate în acest weekend la mare. Tocmai de aceea venim cu un sfat pentru cele care vor dori să se distreze şi să profite de soarele arzător pentru a obţine un bronz de invidiat.

Citeşte şi: Te poți infecta cu virusul HPV atunci când mergi la epilat? Răspunsul unui ginecolog celebru

Ce să nu faci niciodată înainte să mergi la plajă. Sfaturile pentru o piele catifelată şi fără iritaţii

Înainte de a merge în concediu la mare, femeile, dar şi unii bărbaţi, trec întâi pe la cosmeticiană pentru epital. Fie că alegeţi epilarea cu ceară caldă sau cere, ori folosiţi un aparat de epilat, specialiştii în frumuseţe atrag atenţia că nu este bine să vă epilaţi şi imediat după o oră – două să mergeţi la plajă, chiar dacă utilizaţi cremă cu factor mare de protecţie.

Ce să nu faci niciodată înainte să mergi la plajă. Sfaturile pentru o piele catifelată şi fără iritaţii

Înainte de a merge la plajă este bine să vă pregătiţi pielea. Medicul dermatolog Mihaela Leventer spune, într-un interviu la Adevarul, că nici să ne epilăm cu o seară înainte de plecarea la mare, nici să facem masaje anticelulitice până în preziua plecării nu este recomandat.

Citeşte şi: Când să eviți să te expui la soare. Statul la plajă în aceste intervale orare poate avea efecte devastatoare

Cosmeticiana Cosmina Grigoriu spune că epilarea trebuie realizată cu cel puţin o săptămână înainte de sejurul la mare. Iar procedurile anticelulitice trebuie încheiate cu aproximativ şase săptămâni înainte de plajă.

Mai mult, cosmeticiana spune că, înainte de expunerea la soare, este foarte important scrubul, pe care îl putem face singure, acasă din zaţ de cafea cu puţin ulei de măsline. „Este foarte eficient pentru îndepărtarea resturilor de piele moartă, a impurităţilor şi pentru asigurarea unui bronz uniform”.