Când să eviți să te expui la soare. Statul la plajă în aceste intervale orare poate avea efecte devastatoare

Tuturor ne place să stăm la soare, la plajă mai exact, și să ne bucurăm de căldură. Cu siguranță astfel de zile ne relaxează și ne dau o stare bună. Mai mult, soarele are și efecte benefice asupra reglării somnului și ne întărește sistemul imunitar împotriva infecțiilor.

05 iul. 2022, 21:24
Când să eviți să te expui la soare. Statul la plajă în aceste intervale orare poate avea efecte devastatoare

Și, totuși, supraexpunerea la soare are și riscuri majore de cancer de piele, spre exemplu. E foarte important să aveți grijă de pielea voastră și să aplicați protecția solară potrivită. De asemenea, la fel de important e să evitați expunerea la soare în momentele nepotrivite ale zilei.

Important de știut înainte de expunerea la soare

Un lucru esențial ar fi să vă lăsați pielea să se obișnuiască cu soarele. În prima zi ar trebui să stați un sfert de oră, în a doua zi puteți crește timpul și să stați o jumătate de oră, iar în a treia trei sferturi de oră. Însă niciodată nu stați fără protecție solară.

Soarele e cel mai puternic între orele 11-15. Tocmai de aceea ar trebui să evitați acest interval orar atunci când vine vorba de expunerea la soare. Apelați la o protecție solară cu un factor de protecție ridicat, beți multă apă și nu uitați să purtați ceva pe cap.

Protecția solară cea mai potrivită e cea cu factor ridicat. Razele UV sunt cele mai intense vara. Pielea noastră e expusă constant la razele UVA și UVB, chiar și atunci când e înorat.

Când să nu vă expuneți la soare

Unul dintre momentele în care e de preferat să evitați expunerea la soare e cel în care luați antibiotice. Antibioticele intră în sânge, dar se cuibăresc și în celulele pielii. Când pielea este expusă la soare, componenta chimică a medicamentului poate provoca o reacție puternică și poate deteriora pielea. Pielea devine sensibilă, arde rapid sau poate da mâncărimi considerabil.

De asemenea, vara e bine să evitați să faceți sport când e soare. Puteți să alergați dimineața, când razele soarelui sunt mai inofensive, sau seara, după ce soarele a apus deja.

Citește și Ce fel de protecție solară ar trebui să folosim pe timpul verii. Ce factor SPF recomandă experții în dermatologie

Citește și Iată alimentul care te protejează de soare. Costă doar un leu și funcționează ca o cremă de protecție solară