Ce să nu pui niciodată pe masa de Revelion. Îți va aduce ghinion tot anul

A trecut Crăciunul și românii se pregătesc de zor pentru Revelion. Mulți și-au făcut rezervări din timp la hoteluri, pensiuni ori la restaurante, dar sunt și români care vor petrece noaptea dintre ani acasă cu prietenii. În aceste cazuri de pregătirea meniului se ocupă gazdele. Și cum românii sunt superstițioși, și anul acesta masa de Revelion trebuie să respecte tradiția.

31 dec. 2022, 14:15
Ce să nu pui niciodată pe masa de Revelion. Îți va aduce ghinion tot anul

Noaptea de Revelion este un prilej bun pentru a așeza pe masă bucate alese. Dacă de Crăciun, masa a fost plină de preparate din porc / carnati, caltaboș, tobă, șorici -, sarmale, cozonaci, de Revelion meniul este ceva mai ușor și mai ales.

În mod tradițional de pe masa de Revelion nu trebuie să lipsească peștele. Se spune că persoanele care mânâncă pește la trecerea dintre ani ”alunecă” mai uşor printre necazuri. Pe lângă faptul că e sănătos și foarte gustos dacă e proaspăt, mâncatul peștelui îți poartă și noroc pentru anul ce vine.

Citește și: Câți bani te costă să faci Revelionul în localul deținut de Delia Matache. Prețul nu este deloc unul mic

Iată la ce să fii foarte atent atunci când cumperi pește, ca să îți dai seama că e proaspăt:

  • Mai întâi ar trebui să verifici mirosul peștelui. Cel proaspăt e acoperit de un mucus transparent și curat, care nu are miros. La peștele mai vechi, mucusul e abundent, are culoare închisă și un miros puternic.
  • Solzii ar trebui să fie lucioși, curați și lipiți de piele. De regulă, peștele proaspăt are ochii limpezi, iar cel alterat are ochii tulburi și înfundați în orbite.
  • Dacă peștele e vechi, el se îndoaie ușor când îl iei în mână și degetele lasă urme în carne. Cel proaspăt nu se îndoaie și carnea e fermă, neputând să lași urme cu degetul.

Citește și: Victor Ciutacu, duet de senzaţie cu Azur, cea mai în vogă trupă a anilor ’80. Hit-ul nemuritor, la Revelionul România TV

 

Alimentul pe care să nu-l pui niciodată pe masa de Revelion. Îți va aduce ghinion tot anul

Dacă nu vă place peștele și vreți carne de pasăre, puteți alege carne de curcan, rață sau gâscă pentru meniul de Revelion. Niciodată pui. Superstițioșii spun că dacă mâncați carne de pui de găină în noaptea de Revelion veți fi urmăriți de ghinion în anul următor.