Ce salarii au casierii și lucrătorii comerciali din hipermarketuri și supermarketuri. Salariul minim net pornește de la 2.079 de lei

Ce salarii primesc casierii și lucrătorii comerciali din supermarketuri și hipermarketuri. Salariul minim net pornește de la minimul pe economie (2.079 de lei) și ajunge la aproape 3.000 de lei pe lună.

03 apr. 2024, 22:33
Ce salarii au casierii și lucrătorii comerciali din hipermarketuri și supermarketuri. Salariul minim net pornește de la 2.079 de lei
Ce salarii au casierii și lucrătorii comerciali din hipermarketuri

Ce salarii primesc românii care lucrează în supermarketuri și hipermarketuri. Majoritatea retailerilor străini țin secrete salariile pe care le acordă angajaților, deși tot mai multe firme se îndreaptă către transparentizarea câștigurilor.

Citește și: Salarii 2024. Creşteri spectaculoase înainte de Paşte, bani mai mulţi pe card pentru cei fără studii superioare

Fiecare dintre cele nouă lanțuri are pe ștatele de plată mii sau chiar zeci de mii de salariați. Cei mai mulți dintre aceștia lucrează pe poziții de casieri sau lucrptori comerciali, posturi care sunt cunoscute a fi printre cele mai prost plătite, alături de cele din producția de îmbrăcăminte și încălțăminte și de cele din HoReCa.

În urma unei solicitări făcute de ZF cu privire la politica salarială către toți cei nouă retaileri, respectiv Lidl, Kaufland, Carrefour, Auchan, Mega Image, Profi, Metro, Selgros și Penny, numai doi dintre aceștia au dorit să comunice valoarea salariului minim net lunar pe companie – Lidl și Carrefour.

Citește și: Salarii 2024. Veste bună înainte de Paşte, fondul de salarii a fost majorat cu 105 milioane de lei pentru aceşti bugetari

Reprezentanţii Penny au transmis venitul minim net, care cuprinde pe lângă salariu şi bonurile de masă şi alte bonusuri. Oficialii Kaufland şi cei ai Profi nu au comunicat valori, iar cei ai Auchan, Mega Image, Metro şi Selgros nu au răspuns solicitării.

Așadar, salariul minim net în comerțul modern pornește de la minimul pe economie, adică 2.079 lei și ajunge la aproape 3.000 de lei pe lună.