Ce salarii sunt la SRI. Au reînceput recrutările

Angajații de la Serviciul Român de Informații (SRI) nu se pot plânge de lefuri mici. Mai mult, fostele cadre beneficiază de pensii speciale. 

17 feb. 2023, 22:31
Ce salarii sunt la SRI. Au reînceput recrutările

La început de 2023, Serviciile Secrete fac recrutări. SRI promite salarii atractive pentru români. Cele mai multe posturi scoase la concurs vizează specialiștii în IT, vorbitorii de limbi străine, dar și ofițerii operativi, analiștii și luptătorii antitero.

Viitorii angajați în SRI trebuie să parcurgă mai multe probe pentru a fi admiși în sistem. Pentru început, evaluarea CV-ului, urmată de interviul de selecție, testele de evaluare a cunoștințelor și a competențelor profesinale, examinarea medicală și verificările de securitate, iar în anumite situații, proba fizică.

Ofițerii operativi sunt cei care au misiune de a culege informații și trebuie să creeze acces în mediile cu relevanță la securitatea naținală. În ceea e privește ofițerul analist, el evaluează datele culese de ofițerii operativi și din alte surse secrete sau deschise, sesizează schimbări şi tendinţe în manifestarea ameninţărilor, schiţează scenarii alternative de evoluţie, evidenţiază implicaţii şi indică eventuale variante de acţiune în raport cu fiecare scenariu prognozat, susțin cei de la SRI.

 

Cum să fii admis în structurile SRI

 

Printre criteriile de eligibilitate pentru integrarea în structurile SRI se numără: aplicantul să aibă cetățenia română, domiciliul stabil în România, să nu fie în curs de cercetare, urmărire sau judecată, să nu fi fost condamnat penal, să nu facă parte dintr-un partid politic, să nu fi participat ca asociat unic sau direct la administrarea ori conducerea unei societăți comerciale.

Salariul minim în structurile SRI este de 4.000 de lei net, plus plata parțială a chiriei, bonusuri de performanță, respectiv mese zilnice la prețuri modeste.

În 2022, directorul SRI Eduard Hellvig avea un venit anual din indemnizație de 172.404 lei, în medie 14.000 lei lunar sau 2.700 euro.

Răzvan Ionescu, prim adjunct al directorului SRI avea un venit anual din salariu de 197.780 lei, în medie 16.400 lei lunar sau 3.200 euro

Cristian Bizadea, adjunct al directorului SRI, avea un venit anual din salariu de 191.781 lei, în medie 15.900 lei lunar sau 3.000 euro.

Adrian Ciocîrlan, adunct al directorului SRI, avea un venit anual din salariu de 205.302 lei, în medie 17.000 lei lunar sau 3.400 euro.

Gheorghe Răducu Stancu, adjunct al directorului SRI, avea un venit anual din salariu de 211.516 lei, în medie 17.600 lei lunar sau 3.500 euro.