Ce salariu are Carmen Iohannis. Soţia preşedintelui a ales să predea în continuare: „Dacă s-au simţit bine în mijlocul şcolii, înseamnă că vom progresa”

Carmen Iohannis este profesoară de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, liceu pe care l-a și absolvit în urmă cu mulţi ani.

21 ian. 2023, 10:51
Ce salariu are Carmen Iohannis. Soţia preşedintelui a ales să predea în continuare: „Dacă s-au simţit bine în mijlocul şcolii, înseamnă că vom progresa”

Soţia preşedintelui României nu a renunțat la meseria sa nici după ce soțul a fost ales șeful statului. Carmen Iohannis îl însoţeşte, totuşi, regulat pe preşedinte la reuniuni oficiale, iar acesta are grijă să se deplaseze la Sibiu în fiecare weekend în care agenda i-o permite.

Potrivit declarațiilor de avere, veniturile lunare i-au fost mărite după ce a depus un dosar de gradație de merit, în 2021. Acesta este valabil numai pentru o perioadă de 5 ani. Așadar, în 2022 a obținut un punctaj de 102 puncte.

Asta înseamnă că în momentul de față Carmen Iohannis beneficiază de un salariu lunar care se ridică la valoarea de 3.735 de lei, bani încasați după aproximativ 4 decenii petrecute la catedră. Anual veniturile sale sunt de 44.816 de lei, potrivit Antena 3.

Citeşte şi: Mircea Geoană, despre candidatura la prezidenţiale: „Sunt o figură destul de cunoscută. Această discuţie va fi reluată”

Elevii lui Carmen Iohannis au afirmat că sunt bucuroşi s-o aibă profesoară pe soţia preşedintelui. La rândul său, ea şi-a exprimat în numeroase rânduri dragostea pentru vocaţia de dascăl.

„Cu asta ne hrănim. Asta ne ne ține bucuroși și cu multă speranță că viitorul nostru și al copiilor noștri va fi foarte bun. Pentru că dacă au respect față de școală și s-au simțit bine în mijlocul școlii și în mijlocul nostru, înseamnă că vom progresa.”, a spus Carmen Iohannis, la deschiderea anului şcolar în curs.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, mesaj ferm pentru liberali: „Să se hotărască dacă vor o coaliție cu PSD pe termen lung, atât la nivel central, cât şi local”