Ce salariu primeşte lunar Raed Arafat de la MAI. Averea strânsă până acum

Șeful DSU, Raed Arafat, este una din cele mai importante persoane din România în actualul context cauzat de pandemia de coronavirus. Toată lumea se întreabă ce salariu primeşte lunar şeful DSU (Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă). Ei bine, informaţia a fost făcută publică.

RomaniaTV.net
22 iul. 2020, 06:27
Ce salariu primeşte lunar Raed Arafat de la MAI. Averea strânsă până acum

Potrivit declarației sale de avere, făcută publică pe 15 iunie 2020, Raed Arafat a primit în 2019 un salariu lunar de aproximativ 10.000 de lei pe lună. Anual a primit de la MAI venituri de 116.808 lei, la care s-au mai adăugat încă 13.316 lei ca normă de hrană și echipamente.

Şeful DSU deține un apartament de 80 de metri pătrați, în județul Ilfov, și 35% din casa părintească ce se află în Palestina. 

De asemenea, acesta mai are încă două salarii din mediul universitar: 1.826 lei de la Universitatea din Cluj Napoca și 3.739 lei de la cea din București, ca profesor asociat.

De-a lungul anilor, șeful DSU a reușit să pună bani deoparte. Conform declarației sale de avere, are economii în valoare totală de 30.000 de euro, depuse la mai multe bănci. 

Citeşte şi Firea, despre declaraţiile lui Arafat: Ştiu doar să ne sperie. Suntem singurii din Europa care au internat persoane fără niciun simptom

Raed Arafat anunţă noi măsuri pentru români

În cadrul şedinţei de Guvern de marţi dimineaţă, Raed Arafat a anunţat noi măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Se certifică pandemia de Covid-19. Se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc din țările cu risc epidemiologic ridicat. Criteriul de risc: rata de cazuri noi la 100000 de locuitori în ultimele 14 zile mai mare decât cea din România.

Lista țărilor respective se revizuiește săptămânal de INSP.

Sunt exceptate persoanele care nu prezintă simptome de Covid-19: șoferii de tiruri, șoferii de microbuze și autocare, membrii Parlamentului European, ai instituțiilor internaționale, piloții de aeronave și personalul navigant, personalul navigant maritim și fluvial, lucrătorii în domeniul feroviar, lucrătorii transfrontalieri, membrii corpului diplomatic, posesorii de pașapoarte diplomatice și de serviciu și membrii familiilor acestora, studenții români care au examene sau care încep studiile, membrii delegațiilor sportive internaționale care participă la competiții sportive.

Se instituie măsura carantinării pentru persoanele care au intrat în contact cu persoane infectate, prin decizia DSP.

Pentru naștere, căsătorie, deces, tratament medicale, preschimbare documente de identitate șamd poate fi analizată suspendarea temporară a măsurii de carantină„, a spus Raed Arafat la începutul şedinţei de Guvern.