Ce salariu primește o femeie de serviciu în România. Câștigă mai mult decât un profesor

Depopularea României continuă într-un ritm accelerat. Forța de muncă migrează către „Cealaltă Românie" - Diaspora, din cauza sărăciei. Totuși, există patroni care încă își mai pot forța bugetele pentru a oferi salarii cât de cât decente, mai mari chiar ca cele ale cadrelor din învățământ.

16 mai 2023, 15:24
Ce salariu primește o femeie de serviciu în România. Câștigă mai mult decât un profesor

Din ce în ce mai mulți patroni devin disperați, din cauza crizei forței de muncă. Devine din ce în ce mai greu pentru ei să ofere salarii consistente, deci să impiedice cumva exodul personalului către Europa de vest.

Totuși, în anumite firme, încă se mai găsesc salarii ce pot asigura o viață modestă, dar liniștitoare, cât de cât. De exemplu, o femeie de serviciu poate câștiga mai mult decât un cadru didactic debutant.

 

Ce salariu și ce program are o femeie de serviciu, la un hotel din România

 

La un hotel mediocru din România, o femeie de serviciu poate primi un salariu net de 3.300 de lei pe lună, care poate ajunge după câteva luni la 4.000 de lei pe lună. Programul este de 8 ore pe zi, câte 5 zile pe săptămână.

O astfel de ofertă a publicat pe internet și un antreprenor român, care așteaptă CV-uri din partea unei persoane responsabile, cu vârstă de până la 50 de ani, care să poată lucra în echipă. Foarte important, experiența reprezintă un avantaj.

Angajatorul oferă echipamentul de lucru. Atribuțiile personalului de curățenie vor fi curățarea băilor, schimbarea așternuturilor în camere, înlocuirea obiectelor consumabile, spălarea prosoapelor și a lenjeriilor de pat etc.

În cazul recepționerilor la hotelurile din București, salariile nete pleacă de la 3.000 de lei, la care se adaugă bonurile de masă și decontul pentru transport.

Bineînțeles, aici nu includem suma pe care angajații o primesc „la negru”. Cert este că din cauza sărăciei și a impozitării imense, din ce în ce mai mulți angajatori și salariați se înțeleg pentru a proceda astfel.