Fraţii Pavăl, de la Dedeman, cumpără un hotel din Italia. Este prima achiziţie în domeniul hotelier, în afara ţării

Fraţii Pavăl îşi extind sfera afacerilor şi către domeniul hotelier din afara ţării. Ei se află în faza finală de negociere pentru a prelua Grand Hotel din Gardone, Italia.

28 apr. 2023, 22:32
Fraţii Pavăl, de la Dedeman, cumpără un hotel din Italia. Este prima achiziţie în domeniul hotelier, în afara ţării

Hotelul vizat de fraţii Pavăl este unul de patru stele, situat pe malul lacului Garda, din Italia. În această afacere, Pavăl Holding îi v avea ca parteneri pe cei de la Apex Alliance, susţine economica.net

Achiziţia din Italia  va fi prima a fraților Pavăl în afara țării , şi marchează  intrarea pe un nou segment, cel hotelier.

Apex Alliance este o companie din Lituania care a deschis mai multe hoteluri în București, cu o capacitate totală de peste 1.000 de camere. Din portofoliul companiei fac parte Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, Hilton Garden Inn Bucharest Airport, Courtyard Bucharest Floreasca, Moxy Bucharest Old Town și The Marmorosch Bucharest. Grupul a investit circa 120 de milioane euro până în prezent în proprietățile hoteliere din România.

Citeşte şi Ajutor de 20.000 de lei de la stat. Înscrierile în noul program guvernamental încep din 5 mai

În acest moment, hotelul este închis, dar noii proprietari vor să redeschidă hotelul în luna iunie și să încheie acest sezon, susţin cei de la Garda Post.  Imobilul are 167 de camere, iar fațada dă chiar spre lacul Garda. După încheierea sezonului actual, Pavăl Holding și Apex Alliance vor investi pentru a transforma hotelul în unul de cinci stele.

Grand Hotel a fost fondat de austriacul Luigi Wimmer, care s-a retras în zona lacului Garda în 1875 pentru tratamen. S-a îndrăgostit imediat de frumusețea locului și de clima blândă și să aibă un mic hotel pe malul lacului.

Citeşte şi Grecii de la AKTOR încep cel mai mare și dificil proiect feroviar din România. Va avea 4 tuneluri de peste 24 km care vor străpunge Carpații între Brașov-Sighișoara

Regele George de Saxonia,  Gabriele D’Annunzio și Winston Churchill, poetul laureat al premiului Nobel, Paul Heyse, scriitorii William Somerset., Maugham și Vladimir Nabokov, dar şi vedete ale filmului şi ale muzicii au fost oaspeţi ai acestui hotel de-a lungul timpului