Ce salariu primește un cioban în 2023. Ce studii se cer și câte ore se lucrează pe zi

Cât câștigă un cioban în 2023. Ciobănia este una dintre cele mai dificile meserii și nu orice reușește să reziste la fermă.

07 mart. 2023, 18:10
Ce salariu primește un cioban în 2023. Ce studii se cer și câte ore se lucrează pe zi
Ce salariu câștigă un cioban în 2023

Ce salariu are un cioban în 2023. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani a anunțat săptămâna aceasta că are peste 500 de locuri de muncă vacante.

Ce salariu are un cioban

Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor „Popăuți” a angajat șase ciobani, săecificând în oferă că se dă și un concurs, potrivit botosaneanul.ro.

Citește și: Un cioban fără oi a încercat să ia subvenție de păşune de la APIA. Procurorii DNA l-au trimis în judecată

Salariul anunțat de instituție a pornit de la 3.850 de lei. Se cer studii generale sau medii. Oferta este una avantajoasă, având în vedere nivelul salarizării din țară. Programul este de opt ore pe zi, cu contract de muncă pe o perioadă nedeterminată.

În acest moment, fermierii se concentrează mai mult pe vânzările așteptate de Paște. Față de anul trecut, carnea de miel va fi mai scumpă în 2023, crescătorii spunând că sunt nevoiți să mărească prețurile din cauza inflației. Se așteaptă o crestere de 30% la prețul cărnii de miel în 2023.

Citește și: România a rămas fără ciobani! Crescătorii de oi angajează oameni din Bangladesh

„Prețul la miel va crește. Cred că va fi mai mare cu cel puțin 30%. Nu putem altfel pentru că au fost costuri mari anul acesta. Am cumpărat 20 de tone de grăunțe cu 1,3 kg, iar anul trecut se dădeau cu 80 de bani kilogramul. Salariile la băieții care lucrează la mine sunt duble”, a declarat Alin Pașaniuc, crescător de ovine din comuna Țibănești.