Ce salariu primește un șofer român de TIR, în Spania. Aproape nimeni nu se mai întoarce acasă, în sărăcie

Din cauza sărăciei din țara noastră, românii continuă să plece pe bandă rulantă în străinătate, unde au parte de un standard de viață de până la cinci ori mai ridicat. Nimeni nu mai reușește să-i întoarcă acasă, în condițiile în care România este din ce în ce mai tare îngropată în datorii, cu o clasă politică din ce în ce mai neagreată.

09 sept. 2022, 08:28
Ce salariu primește un șofer român de TIR, în Spania. Aproape nimeni nu se mai întoarce acasă, în sărăcie

Din 2007, an în care România a fost primită în Uniunea Europeană, românii au profitat de „ridicarea barierelor” și au plecat în vest, pentru o viață mai bună. De la mecanici, vopsitori, bone, culegători, ospătari, barmani, bucătari, menajere, până la IT-iști, medici și studenți, care nu au mai revenit – marea majoritate, ba chiar au făcut copii acolo și nu mai au de gând să se întoarcă vreodată acasă.

Din 2007, nivelul de trai al românilor a rămas la fel de scăzut, iar politicienii de la Palatul Victoria nu au făcut eforturi serioase pentru a face ca România să prospere, pentru a-i aduce acasă pe cei aflați în exil economic, plătiți de patru-cinci ori mai bine în afară și cu prețuri aproximativ la fel. În schimb, politicienii au preferat soluția cea mai simplă, importul masiv de muncitori din Asia și Africa.

 

Ce salarii se plătesc în străinătate, pentru români. Putere de cumpărare de 4-5 ori mai mare

 

În ceea ce privește nivelul de trai din străinătate, situația este incomparabilă cu cea din România. Un bun exemplu reprezintă șoferii de TIR din Spania. În țara noastră, șoferii de TIR experimentați primesc în medie, un salariu de 4.000 de lei net. Lefurile pleacă de la 2.500 de lei net.

În cazul companiilor din afară, din Spania de exemplu, ce efectuează curse internaționale, venitul net poate ajunge la 3.000 de euro, adică la aproape 15.000 de lei, de patru ori mai mult decât în România.

Astfel, cei care au mai rămas în țara de origine, o fac strict pentru familie.

 

Pleacă românii pe bandă rulantă în străinătate! Anunț de angajare pentru șoferii de campion, în Spania

 

Iată care sunt criteriile de selecție pentru jobul din Spania, stabilite de o companie de transport internațional, care angajează șoferi de camion, ce vor circula pe rute internaționale.

Cerințe:

  • permis categoria B,C,E;
  • card tahograf, atestat marfă, certificat de competență profesională;
  • atestat ADR – constituie un avantaj;
  • responsabilitate și abilități de lucru.

Beneficii:

  • Contract de muncă spaniol;
  • Asigurare medicală, viză de reședință și ajutor în obșinerea NIE;
  • Autoparc DAF Euro 6;
  • Loc amenajat pentru necesitățile șoferilor;
  • Sistem de pregătire și instruire a șoferilor noi;
  • Dispecerat calificat-vorbitori de limba Română, Rusă, Engleza și Spaniolă.