Ce şanse ar avea Traian Băsescu să CÂŞTIGE Primăria Generală a Capitalei VIDEO

Traian Băsescu nu exclude posibilitatea de a candida la Primăria Capitalei, spunând că "în politică nu faci întotdeauna ce vrei, ci şi ce trebuie." Analistul politic Cristian Pârvulescu a declarat, la România TV, că fostul preşedinte ar avea şanse doar în condiţiile în care în cursă nu vor intra competitori cu greutate. Sociologul Marius Pieleanu spune şi el că, la momentul acesta, Băsescu este "relativ bine creditat".

01 oct. 2015, 18:31
Ce şanse ar avea Traian Băsescu să CÂŞTIGE Primăria Generală a Capitalei VIDEO

Analistul politic Cristian Pârvulescu a declarat, la România TV, că Traian Băsescu ar avea o şansă  la Primăria Capitalei în condiţiile în care nu vor fi candidaţi importanţi.

„Vă întreb care este logica (n.red. – să candideze)? Poate să o facă ca să salveze partidul. Am auzit argumentele, însă-şi faptul că noi discutăm atât de mult despre domnul Băsescu este în avantajul domnului Băsescu. Dacă domnul Băsescu nu ar mai fi un personaj politic important, probabil nu am mai discuta atât despre domnia sa. Deci, are o şansă, nu ştiu cât de importantă, dar are o şansă să revină în condiţiile în care nu vor fi candidaţi importanţi iar partidele mari nu vor fi capabile să contracareze o astfel de candidatură. De ce n-ar folosi o astfel de oportunitate dacă îi permite după să-şi consolideze partidul? Sunt bucureştenii dispuşi să accepte un astfel de joc? Mi-e greu să vă răspund în acest moment”, a spus Pârvulescu.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu nu exclude o candidatură la Primăria Capitalei: Nu spun nici nu, nici da

Sociologul Marius Pieleanu a spus, la rândul său, că, potrivit ultimelor date din sondaje, 19% dintre bucureşteni spun că ar fi o idee bună ca Băsescu să intre în cursa pentru Primăria Capitalei. 

Pieleanu a arătat că este greu de apreciat care sunt şansele fostului preşedintele, acum cu opt luni- nouă luni înainte de alegeri.

Ştiu însă câteva lucruri certe:  La întrebarea: Dumneavoastră credeţi că este o idee bună ca Traian Băsescu să candideze pusă bucureştenilor, 19% dintre ei au răspuns că da, e o idee bună. Acum sigur că nu ştim dacă şi astea sunt voturi. Sigur că oamenii sunt uşor nemulţumiţi şi de evenimentele astea din ultima vreme de la primăria generală.

Sunt reţinuţi şi pentru că încă partidele nu au produs nişte candidaţi foarte clari, cu excepţia domnului Buşoi, înţeleg că dânsul e cel mai bine poziţionat de la PNL, PSD-ul încă nu a dat un candidat.

În condiţiile astea, pe fond de nemulţumire, domnul Traian Băsescu este relativ bine creditat, dacă raportăm cifra la 10 ani răi. Dincolo de asta, ţin să subliniez faptul că în continuare există o şansă reală ca un independent să câştige fotoliul de  primar general al Capitalei”, a arătat sociologul, la România TV.

Fostul preşedinte Traian Băsescu nu exclude posibilitatea de a intra în cursa pentru Primăria Capitalei. „Nu spun nici nu, nici da”, a spus joi Băsescu, adăugând că nu crede că cineva care a fost preşedintele României trebuie să intre într-o competiţie locală, dar „în politică nu faci întotdeauna ce vrei, ci şi ce trebuie.”