Ce şcoli vor funcţiona în sistem online săptămâna viitoare din cauza COVID-19. Ministerul Educaţiei a făcut anunţul

Ministerul Educaţiei a publicat vineri lista pe localităţi şi modul în care vor funcţiona şcolile săptămâna viitore.

17 sept. 2021, 16:19
Ce şcoli vor funcţiona în sistem online săptămâna viitoare din cauza COVID-19. Ministerul Educaţiei a făcut anunţul

Elevii din 13 şcoli din opt judeţe vor învăţa online săptămâna viitoare, a anuţat vineri Ministerul Educaţiei.

 

Este vorba despre cinci unităţi scolare din Satu Mare, judeţul cu cea mai mare incidenţă COVID-19 din România la ora actuală, două unităţi şcolare din Cluj şi câte una din Sibiu, Arad, Caraş-Severin, Sălaj, Dolj şi Neamţ.

Potrivit ordinului comun al Ministerului Sănătăţii şi cel al Educaţiei, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori până la instituirea stării de carantină la nivelul localităţii participarea zilnică la ore a tuturor elevilor se face în sistem on-line, cu excepţia celor din învăţământul special.

Rămân deschise creşele, grădiniţele şi unităţile de învătământ special. Astfel se va continua prezenţa fizică în unităţile de învăţământ a tuturor antepreşcolarilor, preşcolarilor şi a elevilor din învăţământul special, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Incidenta pe localitati 17.09.2021

Sorin Cîmpeanu a declarat vineri că deocamdată nu se poate vorbi despre infectări COVID-19 generate de şcoală şi că speră „că nu vom avea o crestere atât de mare astfel încât să fie periclitată funcţionarea şcolilor”.

„Cazurile de infectare raportate acum nu sunt generate de şcoală. Ştiţi foarte bine că există o perioadă de incubaţie. Sunt infectările rezultate în urma altor activităţi, nu în şcoală. Peste două săptămâni vom putea să avem şi o concluzie relevantă cu privire la influenţa mobilităţii generată de deschiderea şcolii cu prezenţă fizică asupra ratei de infectare”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi: Sindicaliştii din învăţământ ameninţă că dau statul în judecată dacă vor fi obligaţi să plătească testele covid: „Ne obligă să plătim pentru eşecul lor”


loading...