Ce scrie în actele arestării lui Forin Cîţu în Statele Unite. Documentul arată că Premierul nu era singur în maşină

Noi informaţii ies la iveală, marţi seară, din dosarul lui Florin Cîţu cu privire la arestarea din SUA, în 2000.

24 aug. 2021, 23:31
Ce scrie în actele arestării lui Forin Cîţu în Statele Unite. Documentul arată că Premierul nu era singur în maşină

Ce scrie în actele arestării lui Forin Cîţu în Statele Unite. Documentul arată că Florin Cîțu era beat în momentul în care a fost oprit în trafic. El nu a opus rezistență în momentul arestării, mai arată documentul.

Ce scrie în actele arestării lui Forin Cîţu în Statele Unite. Documentul arată că Premierul nu era singur în maşină

În  acte se specifică extrem de clar că Florin Cîțu era doar băut, nu și drogat, și nu era singur în mașină. Poliția din Iowa mai precizează că alături de actualul premier al României se aflau alte două persoane: doi bărbați.

Premierul Florin Cîțu recunoaște că a fost arestat timp de 2 zile în SUA, pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice, în urmă cu 20 de ani, și a primit o amendă de 1.000 de dolari. Avocatul din SUA, Ruslan Bocancea, a declarat că ceea ce a făcut premierul se încadrează la fapte penale.

”Este vorba de o faptă penală. Din informațiile pe care mi le-ați prezentat, reiese că este vorba despre conducerea unui vehicul de o persoană aflată fie sub influența alcoolului, fie a vreunui drog, fie având o concentrație alcoolică de 0,08% sau mai mult.

Conform informațiilor publice, reiese că fapta a fost săvârșită în data de 3 decembrie 2000. Poliția oprește o mașină aflată în circulație, pentru o nerespectare, cum ar fi un far stins, o nesemnalizare. În cazul opririi se interoghează dacă s-a consumat alcool sau vreo altă substanță.

În mod normal, un ofițer de poliție reține persoana respectivă, pe o perioadă de 48 de ore, până se fixează un termen în fața unui judecător, pentru a se decide următorul pas. (…) A avut loc o perioadă de negociere între procuror și domnul prim-ministru și s-a ajuns la o înțelegere prin care se recunoaște vinovăția și în ședința avută pe validarea acordului cu procurorul, din 26 martie, judecătorul a decis condamnarea la două zile de închisoare, însă acestea s-au compensat cu timpul în care a fost reținut”, a spus avocatul din SUA, Ruslan Bocancea.

Citeşte şi: Elena Udrea, despre Cîţu: Nu este atât de grav că a condus beat, cât minciuna. Arată că este demagog