Ce s-a discutat în spatele uşilor închise la PSD: „Lideri ai noştri au fost chemaţi în PĂDURE la Băneasa”

PSD şi-a ales, miercuri, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, noul lider. Liviu Dragnea şi Rovana Plumb şi-au disputat locul lăsat liber după retragerea lui Victor Ponta. În şedinţa care a avut loc cu uşile închise, cei mai mulţi lideri şi-au declarat susţinerea pentru Dragnea, dar s-au făcut şi acuzaţii grave.

22 iul. 2015, 14:12
Ce s-a discutat în spatele uşilor închise la PSD: „Lideri ai noştri au fost chemaţi în PĂDURE la Băneasa”

Daniel Savu, senator PSD, a lansat o teorie în şedinţa CEx. „Când Băsescu a predat puterea, sistemul s-a apărat. Binomul a încercat să conducă România. Sistemul vrea capul lui Victor Ponta. Sistemul vrea să-şi supună partidele, complet nedemocratic. Nişte lideri de ai noştri au fost chemaţi în pădure la Băneasa. I-a pus să candideze. „, a spus Daniel Savu, potrivit România TV, făcând trimitere la Liviu Dragnea.

CITEŞTE ŞI LIVIU DRAGNEA este noul preşedinte al PSD. Congresul va avea loc în noiembrie

Potrivit stenogramelor difuzate de România TV, Liviu Dragnea le-a atras atenţia colegilor săi că Victor Ponta este „hărţuit.

„Cât să mai stăm să ni se sape groapa? Suntem aici pentru că Victor Ponta este hărţuit. (…) Suntem toţi ţinta unui atac concertat. Nu avem de câştigat dacă Victor Ponta pleacă de la Guvern.” 

CITEŞTE ŞI Marian Oprişan, în şedinţa PSD: „Rovana, te iubesc! Îmi ofer experienţa lui Dragnea”

Valeriu Zgonea şi-a declarat, ca şi Marian Oprişan, Valeriu Zgonea şi Robert Negoiţă, susţinerea pentru Dragnea.

Liviu Dragnea cunoaşte cel mai bine partidul. Este singura soluţie în acest moment, până la Congres. Să nu lăsăm guvernarea bună pe mâna altora. Liviu e capabil până la Congres să organizeze partidul.”, a spus Zgonea.

CITEŞTE ŞI ŞEDINŢĂ PSD. Dragnea şi Plumb îşi dispută şefia partidului. Ecaterina Andronescu, a treia variantă 

În schimb, Victor Ponta a anunţat în şedinţă că o sprijină pe Rovana Plumb.

„M-am gândit să mă retrag de când a fost Liviu condamnat. Am şi eu o parte din vină pentru că am pus-o pe Codruţa (n.r Kovesi). (…) Nu vreau să conduc partidul prin cineva. (…) E mai bine cu Rovana. (…) Pentru mine soluţia cea mai bună ar fi fost Dragnea, dar este în aceeaşi situaţie pentru care eu am demisionat, ca să nu atrag prigoana asupra PSD. (…) Nu demisionez de la Guvern, doar dacă îmi cere partidul”, a precizat Dragnea.