Marian Oprişan, în şedinţa PSD: „Rovana, te iubesc! Îmi ofer experienţa lui Dragnea”

Liviu Dragnea şi Rovana Plumb au candidat, miercuri, la şefia interimară a PSD. În şedinţa Comitetului Executiv Naţional, în care s-a ales noul lider, şeful CJ Vrancea, Marian Oprişan, a avut un mesaj pentru cei doi contracandidaţi.

22 iul. 2015, 13:42
Marian Oprişan, în şedinţa PSD: „Rovana, te iubesc! Îmi ofer experienţa lui Dragnea”

Comitetul Executiv Naţional a tranşat miercuri interimatul la şefia PSD. Rovana Plumb, susţinută de Victor Ponta, şi Liviu Dragnea, care şi-a adjudecat susţinerea mai multor filiale judeţene, au cerut votul pentru a prelua preşedinţia partidului până la Congres.

„Rovana, te iubesc! Am propus sa separam functiile de partid, de cele guvernamentale. Imi ofer experienta lui Liviu Dragnea”, a spus Marian Oprişan, în şedinţă, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit sursei citate, Marian Oprişan se numără printre cei nominalizaţi de Liviu Dragnea în echipa care va conduce PSD până la Congres.

În plus, Oprişan a declarat, la finalul şedinţei CEx, că l-a votat pe Liviu Dragnea, argumentând că este nevoie ca, în partid, decizia politică să fie separată de cea guvernamentală.

„Multă vreme, am crezut, că în PSD, trebuie să separăm decizia politică de decizia guvernamentală. Nici acum nu mă părăseşte acest gând şi m-am gândit: Rovana Plumb, colega noastră, un om cu experienţă şi un ministru remarcabil sub aspectul domeniului pe care îl reprezintă este preşedintele Consiliului Naţional şi ar fi fost ilogic ca preşedintele Consiliului Naţional să fie, în acelaşi timp, şi preşedintele partidului„, a declarat Marian Oprişan.

Oprişan a mai afirmat că PSD s-a comportat aşa cum ar trebui să se comporte un partid serios şi democratic şi a subliniat nevoia de modernizare a administraţiei publice şi locale din România, în acord cu standardele europene, pentru a contribui la bunăstarea cetăţenilor.

„Ne-am comportat aşa cum ar fi trebuit să se comporte fiecare partid serios şi democratic (…)

Cu acest prilej, îmi doresc să lansez un apel, ca împreună cu preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, cu toate forţele politice şi instituţiile fundamentale ale statului, să ne îndreptăm atenţia către modernizarea administraţiei centrale şi locale din România, în sensul european, în sensul în care administraţiile din democraţiile consolidate sunt alături de cetăţeni şi au toate pârghiile consolidate pentru a face oamenilor şi comunităţilor o viaţă mai bună”, a susţinut Marian Oprişan.

Liviu Dragnea a fost dat drept câştigător al cursei pentru şefia interimară a PSD. De altfel, în şedinţă, cele mai multe voci au fost pro-Dragnea. 

CITEŞTE ŞI ŞEDINŢĂ PSD. Dragnea şi Plumb îşi dispută şefia partidului. Ecaterina Andronescu, a treia variantă