Ce se întâmnplă cu conducerea ANAF și a Vămii. Nicolae Ciucă: „E o măsură care trebuie luată”

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat luni, la încheierea ședinței conducerii centrale a partidului, că există posibilitatea unei schimbări în funcție a șefilor ANAF și ai Vămii, precum și a unor ajustări în lanțul de comandă la nivel teritoria

11 dec. 2023, 15:10
Ce se întâmnplă cu conducerea ANAF și a Vămii. Nicolae Ciucă: „E o măsură care trebuie luată”
Ce se întâmnplă cu coonducerea ANAF și a Vămii. Nicolae Ciucă: „E o măsură care trebuie luată”

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a discutat luni, la încheierea ședinței conducerii centrale a partidului, posibilitatea unor schimbări la nivelul conducerii ANAF și Vămii, indicând că ajustări în lanțul de comandă ar putea avea loc la nivel teritorial.

Citește și: Simbolul țăranilor de pretutindeni, Petre Daea, despre familia tradițională: „Femeia nu are inițiativă, soțul face ce e greu, altfel nu e bărbat”

Întrebat dacă consideră necesară reorganizarea ANAF și a Vămii, în contextul în care premierul Marcel Ciolacu a manifestat o nemulțumire totală față de eficacitatea combaterii evaziunii fiscale, Ciucă a afirmat:

„E o măsură care trebuie luată la nivelul ministerului și la nivelul Guvernului. Inclusiv acest aspect a fost luat în calcul, numirea unei noi conduceri și la ANAF și la Vamă, plus o serie întreagă de măsuri care vizeaază eficientizarea structurilor din teritoriu pentru că acum avem structuri județene, avem structuri regionale și într-un anume fel ele își dedublează activitatea. Se va rămâne pe o singură linie de subordonare”.

Fostul prim-ministru a precizat că Ministerul Finanțelor lucrează la elaborarea unui proiect de lege cu scopul de a intensifica sancțiunile pentru cei implicați în evaziune fiscală. Acest proiect este anticipat să genereze încasări la buget de aproximativ 10 miliarde de lei.

„În perioada următoare o să venim cu anumite modificări. Poate vor fi și modificări legislative pentru eficiență. Sunt total nemulțumit de activitatea în această zonă în acest moment. Nu neapărat de conduceri sau de…au funcționat pe alte principii, eu văd o cu totul și cu totul altă funcționare, mai ales că vedeți că ne apropiem totuși să reușim să intrăm în Schengen”, a declarat Marcel Ciolacu.

 Citește și: Irina Tănase revine în forță! Apariția incendiară a fostei iubite a lui Liviu Dragnea: ”Urăsc mocirla”