Mihaela Bilic dezvăluie care sunt cele mai nocive obiceiuri pentru dietă. „Au calorii mai multe decât ciocolata!”

Multe persoane nu reuşesc să săbească deşi ţin cele mai drastice diete. Celebra nutriţionistă Mihaela Bilic le spune care este explicaţia pentru acest lucru şi unde este greşeala.

16 feb. 2023, 16:16
Mihaela Bilic dezvăluie care sunt cele mai nocive obiceiuri pentru dietă. „Au calorii mai multe decât ciocolata!”

Mihaela Bilic dezvăluie care sunt cele mai nocive obiceiuri pentru dietă. Ronțăitul diverselor alimente este unul dintre obiceiurile care dau peste cap orice dietă.

„Americanii au făcut un studiu prin care au arătat că din anii ’70 încoace nu consumăm atât de multă mâncare adevărată, ci ronțăim. Ei au numi fenomenul „snacking”. Ne plac numele pompoase, adică sunt produse pe care nu le mănânci cu lingura, vin ambalate în niște pachete. La sfârșitul zilei, niciodată nu vei ști câte migdale sau covrigei ai mâncat. Noi le trecem cu vederea, dar ele dublează sau triplează aportul de calorii dintr-o zi. Chiar dacă sunt dulci sau sărate, aportul de calorii este dramatic, tocmai pentru că sunt uscate și volumul este mic. Migdalele au mai multe calorii decât ciocolata”, a spus Mihaela Bilic la emisiunea „La Măruţă„.

Citeşte şi: Dieta săracului. Poţi slăbi până la 30 de kilograme în câteva luni. Mihaela Bilic: „Cea mai simplă și rapidă cură de slăbire”

Guma de mestecat este şi ea nocivă pentru sănătate, mai dezvăluie Mihaela Bilic: „Mestecatul transmite stomacului mesajul că vine mâncarea. Nu contează cât ai mâncat, el așteaptă și atunci este o continuă secreție. Când vine vorba de guma de mestecat, ea ar trebui mestecată un minut și aruncată”.

Citeşte şi: Mihaela Bilic, despre avantajele și dezavantajele postului intermitent: ”Pot apărea stări de iritabilitate și insomnie”

„În momentul în care alegi să renunți la ronțăitul dintre mese constați cu surprindere cât de des aveai reflexul sau ritualul de a mai mânca ceva. Trei mese sunt suficiente pe zi, fără gustări. Sunt persoane care beau o cafea cu lapte și un biscuite spun că aia este masa, alții au nevoie de trei mese. Inclusiv ulcerul, care înainte se trata cu mese mici și dese, s-a constatat că mâncând puțin, stimulăm secreția de suc gastric, iar acum pentru ulcer sau gastrită ți se recomandă ca stomacul să fie gol, mesele să fie rare. Nu vă mai focusați pe număratul caloriilor. Scăpați de acest obicei prost, luăm fastingul de la americani, lăsați ronțăielile”, a mai declarat Mihaela Bilic.