Ce se întâmplă cu angajații de la stat. Marcel Boloș a făcut anunțul: ”Trebuie revizuit numărul de bugetari”

Marcel Boloș a făcut un anunț care cu siguranță a băgat spaima în angajații de la stat. Ministrul Investițiilor Europene a vorbit vineri despre concedieri ale bugetarilor, asta după ce în urmă cu câteva zile, menționa varianta tăierii salariilor angajaților de la stat.

28 apr. 2023, 19:05
Ce se întâmplă cu angajații de la stat. Marcel Boloș a făcut anunțul: ”Trebuie revizuit numărul de bugetari”
Ce se întâmplă cu angajații de la stat. Marcel Boloș a făcut anunțul: ”Trebuie revizuit numărul de bugetari"

Ce se întâmplă cu angajații de la stat. Ministrul Investiţiilor Europene, Marcel Boloș a subliniat faptul că nu vrea să bulverseze pe nimeni din sectorul public, însă trebuie revizuit numărul bugetarilor.

Citește și Scandal uriaş, facturile emise cu întârziere nu pot fi plătite cu vouchere oferite gratuit de stat. Marcel Boloş: „Nu ne-am aşteptat la asta”

Ce se întâmplă cu angajații de la stat

Potrivit ministrului, această măsură este necesară pentru reducerea semnificativă a indicatorului legat de cheltuielile cu salariile.

„Scenariul doi constă în revizuirea numărului de bugetari. Acest scenariu trebuie asumat politic, este o decizie de coaliție.

Va trebui să fie o reducere semnificativă a indicatorului legat de cheltuielile cu salariile. Nu vreau să bulversez pe cei din sectorul public, dar e o realitate reforma, e scrisă negru pe alb în PNRR”, a declarat Marcel Boloș, potrivit Antena3 CNN.

Declarația ministrului Boloș vine la scurt timp după ce coaliția de guvernare a respins varianta tăierii salariilor bugetarilor.

Marius Budăi, despre salariile bugetarilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, îi liniștește pe români și anunță că în realizarea unei noi legi a salarizării nu este luată în calcul sub nicio formă o reducere a salariilor bugetarilor.

Oficialul a subliniat în cadrul unei conferințe de presă care a avut la Ploiești că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) România şi-a asumat ca angajaţii din sistemul public să nu aibă sporuri care să depăşească 20 de procente din salariu.

„Scrie în PNRR că trebuie să venim la o masă de sporuri de 20% pe individ. Vom vedea. Lucrăm la construcţia legii salarizării, dar în niciun caz în sensul tăierii salariilor, sub nicio formă”, a declarat Marius Budăi.

De asemenea, Budăi a transmis că în Coaliția de guvernare nu s-a discutat dacă vor fi tăiate indemnizaţiile celor care sunt angajaţi în sistemul public şi care au venituri mai mari decât cel al preşedintelui ţării.

„Nu am avut această discuţie acum, în coaliţie, đar lucrăm la legea salarizării şi probabil acolo vom discuta pe rearanjarea coeficienţilor. Dacă legea salarizării nu ar fi fost pusă între paranteze şi ar fi ajuns la nivelul maxim din 2022, cu siguranţă şi rezolvarea inechităţilor ar fi avut un impact mai mic, pentru că am fi ştiut ce avem de îmbunătăţit. Din păcate, tot un guvern de dreapta a pus şi legea salarizării între paranteze”, a explicat ministrul Muncii.

Citește și Guvernul pregăteşte noi pachete şi ajutoare pentru români. Marcel Boloş anunţă cine va primi banii