Noi vouchere pentru români. Cine sunt cei peste 200.000 de beneficiari ai celor 4.000 de lei de la stat. Ministrul Marcel Boloş: „Este o premieră pentru țara noastră”

Aproximativ 220.000 de români vor primi de la stat o nouă categorie de vouchere, care vor putea fi folosite pentru renovarea casei sau pentru schimbarea unor electrocasnice precum frigiderul, aragazul, mașina de spălat.

17 apr. 2023, 17:09
Noi vouchere pentru români. Cine sunt cei peste 200.000 de beneficiari ai celor 4.000 de lei de la stat. Ministrul Marcel Boloş: „Este o premieră pentru țara noastră”

Aşadar, aceste noi vouchere pentru români vor fi de două tipuri: prima categorie va fi pentru condiţiile de locuit şi fiecare voucher va avea o valoare de 4.000 de lei, iar cea de-a doua categorie va fi pentru electrocasnice, valoarea lor fiind tot de 4.000 de lei.

”Aici avem două tipuri de vouchere. Este voucherul pentru condițiile de locuire, de reparare a locuințelor, de 4000 lei/voucher. Și avem și voucherul pentru echipamentele electrocasnice. Aici discutăm de cele trei electrocasnice esențiale, precum aragazul, mașina de spălat și frigiderul, pe care încercăm să le acordăm pentru a asigura integrarea socială a beneficiarilor. Și acestea vor fi în valoare tot de 4000 de lei”, a anunţat ministrul Boloş la Antena 3 CNN.

Noi vouchere pentru români. Cine va beneficia de cei 4000 de lei de la stat

Referitor la beneficiari, ministrul a explicat că aceştia vor fi aleşi în urma unor anchete sociale care vor avea ca scop stabilirea profilelor de nevoi sociale.

Citeste si Veste mare pentru această categorie de români. Banii intră direct în cont!

Dar aici aș vrea să subliniez că cele 220.000 de familii care vor fi beneficiare ale acestor vouchere nu vor avea un standard predefinit și atunci încercăm prin anchetele sociale și prin faptul că în fiecare centru comunicat care va funcționa pe lângă autoritățile locale, să finanțăm cheltuielile de personal pentru asistentul social, medical și cel educațional.  

Cei trei experți vor face ancheta socială astfel încât fiecărei familii, analizate în parte, să i se poată defini profilul de nevoi sociale pe care le are. De exemplu are nevoie de întreținerea locuinței și de schimbarea echipamentelor electrocasnice. De ce este nevoie de acest lucru? Ca să asigurăm o cât mai bună utilizarea acestor bani, să nu fixăm un standard de la București și după să nu se potrivească pe profilul nevoilor pe care beneficiarii le au”, a explicat ministrul Marcel Boloș la Antena 3.

Citeste si Fiica lui Gigi Becali caută operator care să administreze Becali Hotel, din Venus, cumpărat de afacerist anul trecut