Ce se întâmplă cu anul şcolar, anunţ oficial despre reluarea cursurilor în mai

“După 15 mai ne gândim să deschidem școlile. Școlile după 15 mai vor putea fi deschise, încă ne gândim”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, preşedintele președintele Societății Române de Microbiologie și unul dintre comunicatorii oficiali ai Guvernului României în criza COVID 19. Este pentru prima dată când o voce autorizată oferă o dată în cazul deschiderii posibile a şcolilor.

05 apr. 2020, 13:50
Ce se întâmplă cu anul şcolar, anunţ oficial despre reluarea cursurilor în mai

Alexandru Rafila a anunțat că autoritățile iau în calcul reluarea cursurilor în unitățile de învățământ după de data de 15 mai, în condițiile în care se estimează că vârful epidemiei, în România, va fi atins la finalul lunii aprilie. „Unitățile de învățământ au fost igienizate. Poate că după 15 mai ne gândim să deschidem școlile. Școlile după 15 mai vor putea fi deschise, încă ne gândim”, a spus dr. Rafila.

Acesta estimează încă 3-4 săptămâni de creștere a numărului de îmbolnăviri, până la 1 mai, după care România ar putea să spere la o scădere progresivă a numărului de cazuri.”Eu cred că vom ajunge la 20.000 de cazuri până la jumătatea lunii mai. Nu am observat o supraaglomerare a terapiilor intensive. Rata de infecție a fost fost scăzută până acum la noi, este adevărat că nu am făcut multă testare, dar nici în ATI nu sunt aglomerați”, a mai spus președintele Societății Române de Microbiologie

Declaraţia vine în contextul în care Raed Arafat, şeful DSU a declarat că „e foarte posibil să fie prelungită starea de urgenţă încă o lună”. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie a spus recent că „nu e cazul să revenim la cursuri până când nu vor fi în siguranță elevii, studenții și profesorii”.

Şcolile şi universităţile au cursurile suspendate din 11 martie, iar scenariile luate în calcul de autorităţi arată că cel mai repede s-ar putea relua cursurile la începutul lunii mai.

Ministrul Educaţiei: „Îngheţarea anului şcolar nu se ia în calcul sub nicio formă, trei sferturi din anul şcolar a fost deja parcurs” 

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că săptămâna viitoare va prezenta public scenariile pe care ministerul Educației le are privitoare la continuarea anului școlar.

  • Calendarul şcolar care este în vigoare, momentan, este cel aprobat anul trecut. Acesta cuprinde:
    Vacanţa de primăvară: Sâmbătă, 4 aprilie 2020 – Marți, 21 aprilie 2020
    Cursuri: Miercuri, 22 aprilie 2020 – Vineri, 12 iunie 2020
    Vacanţa de vară: Sâmbătă, 13 iunie 2020 – data din septembrie 2020 la care încep cursurile anului școlar 2020-2021

  • vacanţa de primăvară a început pe 4 aprilie şi ţine până pe 21 aprilie 2020;
  • vacanţa de vară începe pe actualul calendar pe 13 iunie şi încă nu se ştie data din septembrie 2020 la care vor începe cursurile anului şcolar 2020 – 2021.

Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar se încheie în data de 29 mai 2020, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 5 iunie 2020.

Pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, cu excepţia claselor mai sus-menționate şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.

 


loading...
Partenerii noștri