Ce se întâmplă cu certificatul verde din România. Claudiu Năsui a făcut anunţul: Nu am fost implicați într-o astfel de discuție!

Claudiu Năsui a venit cu noi detalii despre posibilitatea introducerii certificatului verde pentru accesul în spațiile închise din România. Acesta anunţă că nu știe nimic despre vreo discuție referitoare la acest lucru

27 iul. 2021, 10:26
Ce se întâmplă cu certificatul verde din România. Claudiu Năsui a făcut anunţul: Nu am fost implicați într-o astfel de discuție!

Ce se întâmplă cu certificatul verde din România. „Noi la Ministerul Economiei nu am propus așa ceva și nici nu am fost implicați într-o astfel de discuție”, a declarat Năsui la Antena3.

Ce se întâmplă cu certificatul verde din România. Claudiu Năsui a făcut anunţul

„Îmi doresc să nu mai existe restricțiii, îmi doresc să nu mai avem închideri, adaptându-ne la condițiile pandemiei. Susțin o variantă prin care să încurajăm campania de vaccinare prin măsuri pozitive”, a mai declarat ministrul Economiei cu privire la posibilitatea introducerii unor restricții pentru persoanele nevaccinate, în cazul în care cifrele pandemiei vor crește în România.

Acces la mall în weekend doar pentru vaccinați. Este doar una dintre propunerile discutate în coaliția de guvernare și dezvăluite presei de vicepremierul Dan Barna. Acesta a declarat că s-au discutat mai multe propuneri de măsuri care să încurajeze vaccinarea, printre ele să fie permis accesul diferențiat la unele „servicii neesențiale” precum la mall.

„Am discutat in sedinta coalitiei, au fost prezentate mai multe variante. Asupra unora dintre ele premierul si-a exprimat sustinerea. E clar ca trebuie sa venim cu masuri pe modelul altor state europene astfel incat sa incurajam vaccinarea. Probabil valul 4 va avea un efect de stimul. Sunt doua tipuri de demersuri, cele de incurajare si stimulare, dar si acele masuri pentru cadre medicale ca existenta vaccinarii sa fie o conditionalitate, sau la servicii neesentiale, in weekend sa mearga la mall doar personale vaccinate, restul in cursul saptamanii”, a declarat Dan Barna.

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de câte o zi liberă plătită pentru fiecare doză de vaccin efectuată. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat o lege în acest sens.

Legea prevede că persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 urmează să beneficieze, la cerere, de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat, respectiv de o zi în care sunt scutiţi de frecventarea cursurilor şcolare, în cazul elevilor şi studenţilor.

„Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi: câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat, câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor şi studenţilor, câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate şi a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti”, prevede actul normativ.

Citeşte şi: Românii pot descărca de azi, 1 iulie, certificatul verde COVID. Iată ce trebuie să faci pentru a intra în posesia documentului. Aproape 100.000 de români au luat deja paşaportul