Ce se întâmplă cu corpul tău dacă te expui la soare după ce ai folosit antiperspirant

Axila este o zona extrem de sensibila, in care se gasesc intre 22 si 26 de ganglioni, care poate reactiona puternic. Ea nu trebuie agresata niciodata cu substante chimice puternice si mai ales, nu trebuie sa folosesti deodorant sau antiperspirant daca stii ca te vei expune la soare.

24 mai 2015, 10:29
Ce se întâmplă cu corpul tău dacă te expui la soare după ce ai folosit antiperspirant

Deodorantul, antiperspirantul, dar si parfumul contin numeroase substante chimice care in contact cu razele soarelui irita pielea sau, mai rau, provoaca depigmentari ori hiperpigmentari – acele pete de diferite nuante de maro. Mai grav, poti suferi arsuri.

„Nu te expui la soare in conditiile in care te dai cu un deodorant cu alcool, pentru ca iti cresti riscul de fotosensibilitate. Si zona aceasta se poate arde la soare”, sustine dr. Luminita Marinescu, medic dermatolog.

Sfat: Inainte de expunerea la soare, clatiti-va axilele cu o solutie de apa cu bicarbonat de sodiu! Aceasta va limita transpiratia si mirosul neplacut. Puteti apela si la deodorantele bio care nu contin substante chimice, nici parfum.

Alte efecte ale antiperspirantelor

Axila poate produce transpiratie in exces din cauza glandelor cu activitate anormala. Pot fi anihilate prin injectare cu toxina botulinica. De cele mai multe ori insa, hipersudoratia are legatura cu stresul.

„Sunt situatii in care, fara voia noastra, aceasta secretie creste, cel mai frecvent este vorba de un exces de hormoni androgeni sau de hormoni ai stresului”, spune specialistul.

In acest caz, cel mai agresiv este, tocmai deodorantul antiperspirant. Reduce eliminarea totala a transpiratiei. Lichidul ramane, astfel, in axila si exista riscul sa apara noduli.

Citeşte mai mult pe bzi.ro