Ce se întâmplă cu facturile de la Hidroelectrica. Anunțul directorului instituției

Problemele de la Hidroelectrica privind emiterea facturilor au creat o mulțime de controverse în spațiul public. Abia după un an de zile, directorul companiei, a decis să vorbească deschis despre acest lucru. 

16 feb. 2023, 21:46
Ce se întâmplă cu facturile de la Hidroelectrica. Anunțul directorului instituției

Directorul Hidroelectrica susține că facturile pentru clienții casnici sunt emise de două ori la lună. Astfel, consumatorii vor putea să le achite la termen, susține Bogdan Badea.

„Pentru a nu crea o presiune foarte mare pe clienți, trimițând mai multe facturi o dată, am stabilit o anumită periodicitate, astfel încât aceste facturi să vină în mod regulat către clienții casnici și ei să poată și achita.

Dintr-o altă perspectivă, având în vedere prețurile competitive pe care Hidroelectrica le are, ar trebui să fie cele mai mici din piață (facturi – n.red.)”, a declarat directorul general al Hidroelectrica, Bogdan Badea, la Digi 24.

 

Bogdan Badea, directorul Hidroelectrica: „Nu vor veni teancuri de 9-10 facturi”

 

De asemenea, Bogdan Badea a recunoscut că românii nu se mai înghesuie să treacă la Hidroelectrica.

„Nu vor veni teancuri de 9-10 facturi. Procesul de facturare pentru perioada anterioară a început la Hidroelectrica, s-a facturat luna aprilie şi am luat decizia ca totuși facturile să nu vină într-un singur calup, ci să vină pe fiecare lună în parte, cu un anumit decalaj.

Facem asta pentru a încerca să diminuăm numărul de solicitări de eșalonare pe care le pot face clienții în cazul în care nu pot plăti contravaloarea facturilor”, a declarat Bogdan Badea, la Antena 3.

„Odată cu introducerea sistemului de reglementare de la 1 ianuarie, presiunea a scăzut puțin pe Hidroelectrica, în sensul în care acum avem 2-3.000 de cereri de contractare. Nu mai avem 5-6-7.000 de cereri de contractare într-o zi”, a dezvăluit directorul Hidroelectrica.