Ce se întâmplă cu gemenii Ramonei Păuleanu care s-au născut prematur. „Am fost multă vreme o mamă hipergrijulie, anxioasă”

Ramona Păuleanu face dezvăluiri despre cum a gestionat problema gemenilor care s-au născut prematur, dar și despre tipul de educație pe care îl abordează cu micuții ei.

01 iun. 2023, 10:15
Ce se întâmplă cu gemenii Ramonei Păuleanu care s-au născut prematur. „Am fost multă vreme o mamă hipergrijulie, anxioasă”
Ce se întâmplă cu gemenii Ramonei Păulenu care s-au născut prematur. „Am fost multă vreme o mamă hipergrijulie, anxioasă”

În anul 2021, Ramona Păuleanu a devenit mămică, dând naștere unei fetițe și unui băiat. Aceasta a trecut prin clipe de coșmar, la momentul respectiv, deoarece micuții s-au născut prematur. Din păcate, Luca, băiețelul ei a trebui să rămână internat câteva luni bune, din cauza faptului că s-a confruntat cu probleme destul de grave de sănătate. Acum, bebelușul este mult mai bine, însă nu a scăpat total de probleme. Luca este încă extrem de sensibil la nivelul căilor respiratorii și, mai mult de atât, micuțul va fi trece printr-o intervenție chirurgicală la nivelul ochilor.

Citește și: Ce a pățit Ramona Păuleanu într-un supermarket din Capitală: „Am fost atât de șocată, că m-a blocat”

„Luca și Alexandra au împlinit 2 ani cu o zi înainte de Paște, ocazie cu care le-am luat și moțul. Nu am făcut-o la un an, cum se obișnuiește, pentru că Luca, ieșit din spital la acea vreme de nici 4 luni, nu avea păr suficient din care să tăiem, din cauza suferinței îndelungate. A recuperat de atunci și acum am putut face și acest ritual frumos. Luca mai are sensibilități respiratorii la răceli, așa că trebuie să avem o grijă sporită când vedem că ia vreun virus. Însă, în rest, nu dă motive de îngrijorare. Vorbește mai mult decât soră-sa, imită tot ce spui, e foarte dornic să învețe și este ascultător. Alexandra este mai neastâmpărată, mai răsfățată, că e fetiță, dar amândoi se încadrează în tipic, nimic ieșit din normal. Luca va mai trece printr-o intervenție chirurgicală la ochi, toată suferința i-a afectat vederea și poziția ochilor, o să încercăm să reparăm chirurgical, la sfârșitul lunii mai, strabismul”, a povestit Ramona Păuleanu pentru Viva.ro.

Cum își crește Ramona Păuleanu copiii

Ramona Păuleanu a explicat că a fost hipergrijulie la început, mai ales din cauza faptului că a existat această problemă. Aceasta a mai dezvăluit că ea este cea care este mai vehementă în educația copiilor, în timp ce Adrian Cuculis este cel care se înduioșează imediat.

„Am fost multă vreme o mamă hipergrijulie, anxioasă. Nu lăsam pe nimeni nici să încălzească mâncarea copiilor, de teamă să nu îi frigă. Știu, e ridicol, dar așa am fost. Eu am fost singura care le gătea, nu avea voie nimeni să le facă de mâncare, am fost panicată de orice boală, orice strănut sau febră, dar cred că e normal, ținând cont de conjunctură. Acum sunt mai potolită, zic eu. Îi iubesc enorm, tind să îi răsfăț, dar mă mai cenzurez, le cumpăr prea multe haine și jucării, cu păcatul ăsta am rămas…Adrian se implică de fiecare dată când este acasă, știe tot ce este de făcut cu un copil, îi iubește foarte tare, dintre noi doi el cedează mai ușor la plânsetele lor și se înduioșează mai repede, eu sunt „aia rea care nu cedează și NU e NU. Nu am abordat un stil de creștere, însă știu sigur că nu am fost adepții acelui stil în care copilului nu trebuie să îi spui nu. Copiii noștri știu de nu, nu e voie, nu te duce, nu face. Nu le-am dat sare până acum, aproape de doi ani, nu le-am dat dulciuri, au văzut telefonul, televizorul, tableta foarte rar.Nu i-am lăsat nici prea liberi, am văzut mămici care îi lăsau pe bebeluși în parc să pună mâinile pe orice, să le bage apoi în gură, să se expună unor situații, pentru mine, periculoase. Eu nu am putut să îi las atât de liberi. În permanență a stat cineva în spatele lor”, a dezvăluit Ramona Păuleanu.

Vedeta de la Antena 1 a explicat că în prezent are două bone angajate, astfel încât să poată să se ocupe și de menaj și să nu existe problema concediilor. Ramona Păuleanu a mai povestit că a fost foarte greu să le găsească pe aceste două doamne, pentru că pe parcursul căutărilor a întâlnit tot felul de „personaje” nepotrivite.

„Acum am două bone, nu una. Și mai am o tânără care se ocupă și de menaj, dar și de copii când una dintre celelalte două lipsește, este în libere sau concediu. E enorm și voi atrage o mulțime de critici, sunt conștientă, dar am constatat că o singură dădacă nu se poate ocupa de amândoi copiii; când erau mai mici, aveam o singură bonă și eu eram „cea de-a doua. Deci îmi era imposibil să am un job și să îi las pe amândoi acasă cu o singură femeie. Au interese diferite, program diferit, am vrut să îi știu în siguranță și fiecare copil să aibă un supraveghetor. Să nu credeți că am stat vreodată degeaba, chiar și cu atâta ajutor. Sunt atât de multe lucruri de făcut într-o casă cu doi copii, inclusiv de logistică, cumpărături etc., încât tot timpul mi l-am dedicat lor. A fost extrem de greu să le găsesc pe aceste doamne, dar acum spun eu că am format o echipă bună, perfectă nu zic, pentru că perfecțiune nu există, și sper să rămânem în formula asta atâta timp cât va fi nevoie. Nici nu mă gândesc că aș putea să o iau de la capăt, am dat peste atâtea personaje care puteau fi orice, numai bone nu. Una peste alta, cinste femeilor care se descurcă singure cu gospodăria și cu unul, doi, trei copii, mă înclin în fața lor! Abia acum am înțeles și cum a fost pentru mama mea, care a crescut trei copii de vârste apropiate fără ajutor”

Citește și: Ramona Păuleanu, noi acuzaţii la adresa Spitalului Filantropia: „Mi se pare o monstruozitate”