Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor. Premierul Ciucă și Ciolacu, anunț de ultimă oră pentru români

Majorarea pensiilor românilor este o necesitate, au precizat premierul Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, într-o declarație comună.

08 sept. 2022, 13:14
Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor. Premierul Ciucă și Ciolacu, anunț de ultimă oră pentru români

Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor. Întrebați dacă procentul de majorare pentru pensii cu care vor merge în ședința coaliției ar putea fi 16%, liderii PNL și PSD au spus că  abia după ce va fi votat bugetul pe anul 2023, în luna noiembrie, vor putea spune cu exactitate cu cât cresc pensiile anul viitor.

Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor. Totodată, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au subliniat necesitatea majorării pensiilor românilor. „Atât eu cât și premierul vedem această necesitate, ca pensiile să fie majorate. Cred că ar trebui, domnule prim-ministru, să începem discuția și să intrăm cu Legea bugetului în Parlamentul României din luna noiembrie, odată cu a doua rectificare, astfel încât să fie un semnal clar de stabilitate și predictibilitate. Atunci, sunt ferm convins că vom veni cu toate aceste lucruri”, a declarat președintele PSD.

Premierul Ciucă a spus că au existat discuții referitoare la posibilitatea ca primele date legate de bugetul pe 2023 să fie disponibile încă din luna octombrie, asfel încât în noiembrie să fie deja înaintat Parlamentului pentru aprobare.

„Am discutat acest subiect împreună cu domnul președinte Ciolacu. Am discutat în Guvern posibilitatea să avem date concrete despre proiecția bugetului pentru anul 2023. Am discutat cu ministrul de Finanțe și în luna octombrie vom avea în primă analiză proiectul de buget pentru anul 2023, urmând ca, în luna noiembrie el să fie înaintat Parlamentului pentru aprobare. Dacă anul trecut am aprobat bugetul în decembrie, ne dorim – pentru că tot este aici domnul președinte – să ne asumăm angajamentul ca în noiembrie să avem proiectul ajustat”, a spus premierul.

Liderii politici nu au precizat despre ce procent ar putea fi vorba, dar că vor face declarații în acest sens de îndată ce vor fi luate decizii. „Nici eu, nici domnul prim-ministru nu am înaintat niciun procent. Asta nu înseamnă că nu cunoaștem cine a înaintat. Decizia, totuși, o să fie la domnul prim ministru, la mine, cât și la domnul Kelemen Hunor, co-președinții acestei Coaliții”.

Citește și Premierul Nicoale Ciucă, ridiculizat de către Victor Ponta: „Execută ordinul / Europa nu mai are democrație, trebuie să sufere ca să bată Ucraina”

Citește și EXCLUSIV Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre plata suplimentelor la pensii. Cine sunt persoanele care nu mai primesc voucherele de 250 de lei