Ce se întâmplă cu persoanele care nu au reuşit să facă doza 2 cu AstraZeneca. Anunţul făcut de Valeriu Gheorghiţă

Valeriu Gheorghiţă a anunţat în cadrul conferinţei de presă de vineri că o nouă tranşă de vaccin de la AstraZeneca va ajunge luni, 13 decembrie, în România, pentru persoanele care nu au reuşit să facă a doua doză cu acest vaccin.

10 dec. 2021, 14:15
Ce se întâmplă cu persoanele care nu au reuşit să facă doza 2 cu AstraZeneca. Anunţul făcut de Valeriu Gheorghiţă

Ce se întâmplă cu persoanele care nu au reuşit să facă doza 2 cu AstraZeneca. Valeriu Gheorghiţă a precizat că 228 de persoane aşteaptă completarea schemei de vaccinare.

Ce se întâmplă cu persoanele care nu au reuşit să facă doza 2 cu AstraZeneca

Coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat că persoanele care nu au apucat să facă a doua doză cu AstraZeneca pot opta pentru un vaccin pe bază de ARN mesager.

Citeşte şi Raed Arafat: Testul PCR, obligatoriu pentru evitarea carantinei

“Ştim că, de la începutul lunii noiembrie, în România nu au mai fost disponibile doze de vaccin AstraZeneca, aşa încât sunt 359 de persoane care au ratat doza 2 cu vaccinul AstraZeneca, în completarea schemei de vaccinare. Din aceştia 131 deja şi-au completat schema de vaccinare prin efectuarea unei scheme heterologe. Practic, s-a efectuat un vaccin pe bază de ARn mesager şi mai sunt 228 de persoane care aşteaptă completarea schemei de vaccinare”, a declarat coordonatorul campaniei de , vineri, într-o conferinţă de presă.

Valeriu Gheorghiţă a precizat că, pe data de 13 decembrie, România va primi următoarea tranţă de la compania AstraZeneca.

“Pe 13 decembrie vom primi următoarea tranşă de vaccin de la compania AstraZeneca, de 31.200, aceste doze vor fi repartizate către centrele regionale de depozitare şi din 15 decembrie aceste doze vor fi disponibile în centrele de vaccinare. De asemenea, vom da posibilitatea de programare în platformă începând cu 15 decembrie pentru cei care vor dori să facă prima doză cu vaccinul de la AstraZeneca”, a mai spus medicul militar.

Acesta a precizat că specialiştii au propus ca de anul viitor România să nu mai continue vaccinarea cu vaccinul de la AstraZeneca.

Citeşte şi Cum află medicii că un pacient este „vaccinat la chiuvetă”. Explicaţia unui specialist


loading...
Partenerii noștri