Ce se întâmplă cu plafonarea prețului la alimente și schemele de ajutor de stat! Ministrul Economiei aruncă bomba

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a vorbit luni despre plafonarea prețurilor la alimente, dar și schemele de ajutor de stat și a subliniat că Guvernul acționează în zona în care românii resimt cel mai tare.

29 ian. 2024, 20:27
Ce se întâmplă cu plafonarea prețului la alimente și schemele de ajutor de stat! Ministrul Economiei aruncă bomba
Ce se întâmplă cu plafonarea prețului la alimente și schemele de ajutor de stat!

Ce se întâmplă cu plafonarea prețului la alimente și schemele de ajutor de stat! La scurt timp după ce premierul Marcel Ciolacu a anunțat plafonarea prețurilor alimentelor de bază pentru încă 60 de zile, ministrul Economiei a afirmat că că această măsură are un impact real.

Citește și Vestea momentului pentru români! Ordonanța de plafonare a adaosurilor comerciale la alimentele de bază va fi prelungită

Ce se întâmplă cu plafonarea prețului la alimente și schemele de ajutor de stat!

Oficialul a ținut să precizeze faptul că în comparație cu aceeași lună a anului precedent, există o creștere de până la 5%, iar în iunie, aceasta a ajuns la 18%.

„M-am uitat pe cifre, are un impact real. Comparativ, luna aceasta cu anul trecut, este o creștere de până în 5%.

Dacă ne uităm însă la luna iunie, creșterea este de 18%. Înseamnă că a crescut foarte mult și după, viteza de creștere a scăzut mult.

Trebuia să acționăm în zona în care cetățenii României resimt cel mai tare acest lucru, la produsele de bază, pentru că acolo era o creștere pe produs mai mare decât media.

Rezultatele se văd, este evident că prețurile speculative nu au mai fost posibile”, a declarat Radu Oprea, la Antena3CNN. 

Ministrul Economiei a menționat că atenția Guvernului este în prezent îndreptată către persoanele care nu au resurse materiale foarte mari.

„Media, în general, vorbește despre un nivel în care nu ține cont de persoanele care nu au venituri foarte mari, atunci atenția noastră este în special pentru persoanele care nu au resurse materiale foarte mari și acolo ne îndreptăm pentru sprijinirea lor.

Cred că este corect din punct de vedere al unei societăți care trebuie să fie echilibrate.

Dacă ne uităm la PIB-ul pe capital raportat la paritatea puterii de cumpărare și vedem că atunci când am intrat în UE eram la 40%, iar astăzi suntem la 76%, am întrecut Grecia și Ungaria.

Am putea spune că în România nu este chiar atât de rău pentru că sunt cifre statistice care dovedesc că economia României a crescut simțitor în ultima vreme.

Dacă facem o incursiune în trecut, constatăm că lucrurile merg mai bine.

Percepția însă, pentru mulți dintre români, este că lucrurile nu merg atât de bine și atunci venim cu măsuri ca să avem încredere că lucrurile funcționează bine în România”, a mai spus ministrul.

Citește și Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră pentru români! ”Plafonarea prețului la alimente a fost prelungită!”