Ce se întâmplă cu produsele austriece de pe rafturile magazinelor din România. Măsuri drastice după eșecul Schengen!

România a ratat aderarea la Schengen, spațiul de liberă circulație, din cauza refuzului Austriei, după ce a așteptat acest moment timp de mai bine de zece ani.

09 dec. 2022, 22:07
Ce se întâmplă cu produsele austriece de pe rafturile magazinelor din România. Măsuri drastice după eșecul Schengen!
Produsele austriece boicotate de români

După eșecul Schengen, România ia măsuri dure împotriva Austriei. Votul dat împotriva aderării țării noastre la Schengen i-a făcut pe mulți români să nu vrea să mai susțină economia din Austria. Proprietarii de magazine sunt primii care au pus la colț produsele austriecilor.

Citește și Raiffeisen şi BCR dezmint acuzaţiile cancelarului austriac Karl Nehammer. „Nu s-au făcut presiuni asupra noastră”

Ce se întâmplă cu produsele austriece de pe rafturile magazinelor din România

Mulți români refuză să mai cumpere produse din Austria. Lista firmelor austriece care puneau produse pe rafturile magazinelor românești e mare, însă românii au început să treacă pe lângă ele ca și când nu le-ar observa. Mai mult, multe magazine mici deja au scos de la raft produsele austriece, iar reprezentanții acestora le recomandă tuturor să nu le mai cumpere.

În mediul virtual au apărut numeroase imagini și filmulețe cu vitrinele golite de produse sosite din export. Inițiativa îi încurajează pe români să aprecieze mai mult produsele locale.

„Aici se aflau produsele Red Bull și Pfanner. Austria nu ne vrea în Schengen, așa că noi am decis să nu mai vindem produsele lor în magazinele noastre. Aveți două posibilități. Sunteți alături de noi și dăm toți dovadă de unitate sau le cumpărați de alte magazine. Așa, îi lăsați pe austrieci să își bată joc de noi. Cu o floare nu se face primăvară, dar de undeva trebuie să începem!”, suna un mesaj postat pe vitrina unui magazin.

Pe lângă cei care răzbună refuzul în Schengen se numără și proprietarii de restaurante, care și-au anunțat deja clienții că plata cu cardurile Raiffeisen Bank nu mai e acceptată.

„Dragi clienti ai restaurantului din data de 09.12.2022. In urma votului Austriei împotriva Țarii noastre de a intra in spatiul Schengen, posesorii de Carduri la banca raiffeisen nu vor mai putea plati in locația noastră , nu vom mai comercializa spre vânzare : Red Bull, Cafea Julius meinl. Cafeau la noi va fi gratis in baza bonului care face dovada alimentarii de la Benzinaria Rompetrol”, este mesajul publicat pe Faceboo, de reprezentanții unui restaurant.

Votul Austriei din Consiliul JAI împotriva aderării României la Schengen i-a enervat la culme pe politicienii și oamenii de afaceri români. Aceșta au reacționat dur și în semn de protest îi îndeamnă pe români la boicot împotriva firmelor austriece.

Printre liderii politici care i-au îndemnat pe români la boicot se numără președintele PSD Marcel Ciolacu, europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, dar și președintele AUR George Simion, care vineri a organizat un protest în fața Ambasadei Austriei.

 

Citește și George Simion a început boicotul la adresa OMV Petorm: ”Nu mai alimentați de la acești austrieci împuțiți”