Ce se întâmplă cu şcolile de săptămâna viitoare. Care este gradul de ocupare a paturilor pe judeţe

Toate şcolile din România vor putea face cursuri cu prezenţă fizică. Potrivit ultimului raport al Ministerului Sănătăţii, toate judeţele au gradul de ocupare a paturilor din spitalele destinate pacienţilor COVID-19 sub 75%, prag la care se închide şcolile.

03 feb. 2022, 13:22
Ce se întâmplă cu şcolile de săptămâna viitoare. Care este gradul de ocupare a paturilor pe judeţe

Elevii tuturor şcolilor din România vor putea merge fizic la cursuri şi săptămâna viitoare, asta dacă nu există o decizie la nivel local după izbucnirea unor focare în acele unităţi.

„Conform informării primite de la Ministerul Sanatatii, astăzi, joi, 3 febr., rata de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid nu a depășit pragul de 75% in niciun județ. Coroborat cu prevederile Ordinului comun Sanatate-Educatie, nu vor trece integral in online unitățile de invatamant din niciun județ (cf. art. 3.1., alin. 4 din OM 5338/2021 cu modificările și completările ulterioare).”, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Cinci judeţe din România au peste 60% grad de ocupare a paturilor din spitalele destinate pacienţilor COVID-19, potrivit Ministerului Sănătăţii. Este vorba despre judeţele Vaslui, Cluj, Botoşani, Buzău şi Braşov.

Citeşte şi: Şcoli închise în Bucureşti. Încă şase unităţi de învăţământ din Capitală trec în sistem online

Pe primul loc este judeţul VASLUI cu 67.73 % grad de ocupare a paturilor de spitalelor COVID. Săptămâna trecută gradul de ocupare a paturilor era de 23.36 %.

Judeţul CLUJ a scăzut la 65.40 % grad de ocupare a paturilor de spitalelor COVID, faţă de 67,5% cât era săptămâna trecută.

BOTOȘANI a ajuns la 65.15 % de la 35.92 % cât era săptămâna trecută.

În BUZĂU gradul de ocupare a paturilor COVID a aurcat la 65 %, faţă de 37.55 % cât era săptămâna trecută.

Judeţul BRAȘOV a ajuns la 60.55 % de la 51.17 % cât era joia trecută.

În zona București – Ilfov a ajuns la 50.95 % grad de ocupare a paturilor de spital destinate pacienților cu COVID-19 fată de 31,42% cât era săptămâna trecută.

La nivel naţional gradul de ocupare a paturilor COVID-19 a urcat la 45,19% de la 34% cât era săptămâna trecută.

Citeşte şi: Ce restricţii anti-COVID rămân în vigoare în România în februarie. Unde va fi obligatorie masca de protecţie

spitale covid

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 32.671 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 3.131 mai puțin decât în ziua anterioară. 3.308 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 10.719, cu 281 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 993 de persoane, cu 20 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 993 pacienți internați la ATI, 840 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 849 sunt minori, 829 fiind internați în secții, cu 10 mai mult decât în ziua anterioară și 20 la ATI, cu unul mai mult decât în ziua anterioară.

 

Sorin Cîmpeanu, despre cazurile de COVID din şcoli: Cei care se îmbolnăvesc, din păcate, trebuie să stea în izolare, ceilalţi merg la şcoală

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, consideră că din cauza pandemiei copiii din România au plătit mult prea mult, iar orele pierdute sunt dificil de recuperat.

”Cei care se îmbolnăvesc, din păcate, trebuie să stea în izolare, ceilalţi merg la şcoală. Sistemul de învăţământ din România, copiii din România au plătit mult prea mult, mult prea greu şi dificil de recuperat aceste perioade de suspendare a activităţii şcolilor”, a spus Sorin Cîmpeanu.