Ce se întâmplă cu şcolile după ce Capitala a intrat în scenariul roşu? Ministrul Educaţiei, solicitare de ultima oră către CNSU

Bucureştiul a intrat de astăzi în scenariul roşu după ce rata de infectare a depăşit iar 3 cazuri COVID la mia de locuitori. În acest context, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că a solicitat ministrului Sănătății ca elevii din anii terminali să meargă la școală și în scenariul roșu, însă "încă nu am ajuns la un acord", şi de aceea va solicita în cursul zile de astăzi CNSU să modifice legislaţia.

05 mart. 2021, 14:28
Ce se întâmplă cu şcolile după ce Capitala a intrat în scenariul roşu? Ministrul Educaţiei, solicitare de ultima oră către CNSU

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, nu renunţă la ideea ca elevii din clasele terminale să meargă fizic la cursuri, chiar dacă până în acest moment nu a ajuns la un acord cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

„Important este să ajungem la un acord curând, pentru că, așa cum corect ați observat, rata de infectare crește, iar dacă se menține în acest ritm, vor fi mai multe localități (în scenariul roşu n.red.), deci foarte multe școli care vor intra în scenariul roșu și vor stopa accesul elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a, ceea ce nu este bine”, a declarat Sorin  Cîmpeanu, la Antena 3.

Sorin Cîmpeanu a declarat că a solicitat Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ca „şcoli aflate în localităţi din scenariul roşu să poată permite elevilor din clasele terminale să meargă fizic la şcoală”.

„Ministerul Educaţiei, având în vedere importanţa examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat, va face solicitate direct către CNSU, astfel încât şcolile aflate în localităţile din scenariul roşu să poata permite elevilor din clasele terminale sa meargă fizic la scoală. (…) Cerere a fost elaborat şi va fi transmisă către CNSU în următoarele minute. CNSU este îndreptăţit să ia o decizie. Este impotatnt sa stim ce vom face luni, motiv pentru care am trimis CNSU cererea”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a ţinut să precizeze că solicitarea Ministerului Educaţiei către CNSU vizează strict elevii din anii terminali, adică clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a. În Bucureşti este vorba de circa 15.000 de elevi din anii terminali, a explicat ministrul Educaţiei, la România TV.

„Ceilalţi din clasele V – VII nu mergeau la cursuri nici in scenariul galben”, a completat Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi: Alertă ANPC. Alte trei tipuri de măşti care nu protejează de coronavirus

„Decizia se ia pe diverse trepte. Sper că se va întelege importanţa examenelor naţionale pentru viitoarul elevilor, pentru a se face ore si a se recupera materia”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Citeşte şi: Bucureştiul a intrat în scenariul roşu. Se închid iar restaurantele. Rămân deschise grădiniţele şi clasele 0 – IV

 

Ce se întâmplă cu şcolile din Bucureşti după intrarea în „zona roşie”

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Ionel Puşcaş, a precizat că „Ministerul Educaţiei susține modificarea ordinului comun cu MS pentru a permite prezenta fizica a claselor VIII și XII și in scenariul 3 (scenariul roşu n.red.). Dacă se modifică Ordinul comun rămânem așa, dacă nu se modifica o să solicităm CMBSU trecerea în online a claselor terminale”.