Ce se întâmplă cu școlile în care mai mulţi profesori se infectează cu COVID-19. Anunţul făcut de şefa DSP Bucureşti: „Lucrurile stau diferit”

Şefa DSP Bucureşti explică ce se întâmplă cu școlile în care mai mulţi profesori se infectează cu COVID-19. Dacă în cazul elevilor lucrurile sunt clare, nu acelaşi lucru putem spune şi în cazul în care cei care se infectează sunt dascălii.

05 feb. 2022, 10:59
Ce se întâmplă cu școlile în care mai mulţi profesori se infectează cu COVID-19. Anunţul făcut de şefa DSP Bucureşti: „Lucrurile stau diferit”

Ce se întâmplă cu școlile în care mai mulţi profesori se infectează cu COVID-19. Şefa DSP Bucureşti explică faptul că acestă situaţie nu a fost luată în calcul în ordinul comun al Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii.

Ce se întâmplă cu școlile în care mai mulţi profesori se infectează cu COVID-19

Oana Nicolescu, directorul DSP București, a explicat că o eventuală trimitere în online a clasei unde au predat profesorii infectaţi rămâne la latitudinea directorilor școlilor, în urma anchetei epidemiologice făcute de Direcția de Sănătate Publică.

Citeşte şi Ce se întâmplă cu şcolile de săptămâna viitoare. Care este gradul de ocupare a paturilor pe judeţe

”Într-adevăr, o clasă de elevi intră în online după confirmarea a trei cazuri pozitive în decurs de 7 zile. În cazul profesorilor, lucrurile stau diferit. Ei nu au fost luați în calcul în acest ordin comun al ministerelor Sănătății și Educației.

Astfel, în cazul lor, ancheta epidemiologică făcută de DSP va concluziona împreună cu conducerea școlii dacă elevii din clasa unde predau ei pot continua fizic, adică au posibilitatea să aducă un alt profesor sau, în cazul în care era singurul profesor pentru materia respectivă va continua în online, în cazul în care acesta poate să facă acest lucru”, a explicat șefa DSP, potrivit Ziare.com. 

Marius Nistor: „Ne confruntăm cu o avalanșă de îmbolnăviri ale cadrelor didactice”

Marius Nistor, președintele Federației Spiru Haret, acuză autoritățile că nu au prevăzut măsuri clare pentru situația în care mai mulți profesori dintr-o școală se infectează.

„Ne confruntăm în momentul de față cu o avalanșă a îmbolnăvirilor cadrelor didactice. Apare următoarea problemă: consiliul de administrație trebuie să asigure suplinirea la clasă, pentru că profesorul, de exemplu, poate intra în izolare sau în carantină, dar copiii care vin la școală trebuie supravegheați de cineva.

În momentul de față școlile sunt supra-solicitate, nu poți obliga pe nimeni să vină să presteze activitate suplimentară doar din dorința Ministerului Educației și a altor instituții de a ține școlile deschise și nu ai la cine să apelezi să vină să asigure supravegherea în cauză”, a declarat Marius Nistor, președintele Federației Spiru Haret, conform Europa FM.

Ministrul Educaţiei a anunţat că vineri, 4 februarie 2022, la nivel naţional funcționau în sistem online 163 unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri arondate (0,91% din numărul total) și 4757 de clase/grupe (3,4% din numărul total).

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a menţionat că 32.100 de elevi sau preşcolari (1,1% din numărul total) şi 8.290 persoane angajate în sistemul de învăţământ preuniversitar (3,07% din numărul total) s-au îmbolnăvit din cauza COVID-19.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu nu renunţă la testele din salivă: 18,5 milioane de teste vor ajunge în şcoli / Guvernul a aprobat reorganizarea ARACIP