Ce se întâmplă cu sute de mii de dosare de pensii. Veşti bune pentru pensionari

Ministrul Muncii a anunţat că angajaţii caselor de pensii lucrează la foc continuu pentru digitalizarea dosarelor de pensii, precizând că 700.000 de dosare sunt deja gata.

06 oct. 2021, 18:32
Ce se întâmplă cu sute de mii de dosare de pensii. Veşti bune pentru pensionari
Ce se întâmplă cu sute de mii de dosare de pensii. Veşti bune pentru pensionari

Ce se întâmplă cu sute de mii de dosare de pensii. Raluca Turcan a făcut noi precizări privind digitalizarea dosarelor de pensii ale românilor. Potrivit ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, 700.000 de dosare au fost deja digitalizate.

Ce se întâmplă cu sute de mii de dosare de pensii

Citeşte şi Topul ţărilor cu cele mai mari pensii din lume, raportate la salariul de dinaintea pensionării. Pe ce loc este România

Raluca Turcan a anunţat că s-a finalizat procedura de angajare a celor 1000 de peroane la Casele de Pensii şi că se lucrează intens pentru digitalizarea tuturor dosarelor de pensii ale românilor.

“S-a finalizat procedura pentru cei 1.000 de oameni la Casele de Pensii. Deja se lucrează la digitalizarea dosarelor. Aproximativ 700.000 sunt deja gata”, a declarat ministrul Muncii, potrivit capital.ro.

De asemenea, Raluca Turcan a făcut noi precizări privind majorarea pensiilor. Ministrul a declarat că sunt discuţii privind modul în care vor evolua pensiile anul următor, precizând că situaţia pensionarilor din România este una dramatică.

„Avem discuţii cu privire la modul în care vor evolua pensiile anul viitor, însă ca ministru al Muncii am responsabilitatea ca orice majorare legată de pensii să fie anunţată atunci când es este deja decisă. Sistemul de pensii este mult prea afectat şi situaţia penionarilor în  România, la nivelul celor aproximativ 5 milioane de pensionari este în mare  parte dramatică. Dacă ne uităm la nivelul pensiei medii de 1500 de lei, în sistemul public de pensii, realitatea este dramatică.

Vom anunţa cu cât vom indexa pensiile la începutul anului viitor. Pentru anul viitor suntem în aplicarea legiei actuale, aşadar pensiile pot fi indexate cu rata inflaţiei şi parte din creşterea câştigului salarial mediu brut. Aceasta este formula de majorare a pensiilor, vom decide cu ce procent vom indexa pensiile”, a declarat Raluca Turcan.

Citeşte şi Raluca Turcan, anunţ pe Facebook despre recalcularea pensiilor: „Pensiile şi salariile vor fi plătite la timp”


loading...
Partenerii noștri