Ce se întâmplă cu TAXELE ŞI IMPOZITELE pe 2016, în Bucureşti

Impozitele şi taxele locale în Bucureşti nu vor fi majorate în anul 2016, cu o singură excepţie. Modificarea apare la impozitarea clădirilor, care, potrivit noului Cod Fiscal, vor fi impozitate diferenţiat, în funcţie de destinaţia pe care o au, rezidenţiale sau nerezidenţiale. Astfel, cotele de impozit pentru clădirile nerezidenţiale deţinute de persoane fizice se vor dubla, iar cele pentru clădiri rezidenţiale vor rămâne la acelaşi nivel.

23 oct. 2015, 07:54
Ce se întâmplă cu TAXELE ŞI IMPOZITELE pe 2016, în Bucureşti

Consiliul local al municipiului Bucureşti a elaborat proiectul de Hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale începând cu anul 2016. 

Potrivit Noului Cod fiscal, impozitarea clădirilor se va face diferenţiat, în funcţie de destinaţia acestora.

Astfel, potrivit proiectului, cota de impozit pentru clădirile rezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice rămâne de 0,1%, în timp ce cota de impozit pentru pe clădirile nerezidenţile se dublează la 0,2%.

În cazul persoanelor juridice, scade cota impozabilă de la 1,5% la 0,2% pentru clădirile rezidenţiale, iar pentru cele nerezidenţiale va fi de 1,5%.

Documentul propune şi menţinerea la acelaşi nivel, de 10% a reducerii acordate persoanelor fizice pentru plata cu anticipaţie.

CITEŞTE ŞI Unde puteţi plăti TAXELE şi IMPOZITELE pe 2015 şi cum să beneficiaţi de reducerea de 10%

Proiectul de Hotărâre mai prevede că în Bucureşti taxa hotelieră va fi de 1%, la fel ca în acest an, iar sumele încasate astfel vor fi utilizate pentru promovarea turismului.

Proiectul urmează să fie votat de consilierii municipali.

VEZI AICI PROIECTUL DE HOTĂRÂRE PRIVIND TAXELE ŞI IMPOZITELE DIN BUCUREŞTI