Ce se întâmplă dacă arzi o frunză de dafin în casă! Trucul simplu și ieftin îți va reda imediat bună dispoziția

Frunze de dafin sunt folosite din cele mai vechi timpuri ca remediu naturist și condiment, însă aceste frunze pot aduce mai multe beneficii pentru organism.

04 dec. 2022, 12:25
Ce se întâmplă dacă arzi o frunză de dafin în casă! Trucul simplu și ieftin îți va reda imediat bună dispoziția

Fruzele de dafin au o serie de efecte benefice pentru organism. De obicei sunt folosite la diverse mâncăruri, însă dacă sunt arse, aceste frunze emană un parfum plăcut și relaxant.

De ce este bine să arzi o frunză de dafin

Frunzele de dafin conțin mai numeroase ingrediente și uleiuri esențiale și pot ajuta la ameliorarea durerilor de cap. Așadar, pentru a te bucura de efectele benefice ale acestora, poți arde câteva frunze într-o scrumieră curată, să ieși din cameră și să revii după aproximativ zece minute, potrivit remedii.kiloretete.ro

Citiți și: De ce să pui frunze de dafin în frigider. Trucul pe care trebuie să îl afle toate gospodinele

Pe lângă faptul că încăperea va fi plină de fum parfumat, stresul va dispărea și vă va ajuta să vă relaxați, grație substanțelor specifice pe care le conține frunza de dafin. Atenție, fumul trebuie să fie distribuit în toată camera.

Beneficiile frunzelor de dafin

Încă din Grecia Antica, aceste frunze erau considerate valoroase din punct de vedere medical.

Folosite adesea în bucătărie la pregătirea diverselor mâncăruri, aceste frunze aduc o mulțime de beneficii pentru organism:

  • Îmbunătățesc digestia
  • Ameliorează afecțiunile respiratorii
  • Sunt benefice pentru inimă
  • Au proprietăți antiinflamatoare
  • Reduc anxietatea
  • Îmbunătățesc sistemul imunitar
  • Calmează durerile menstruale
  • Reduce inflamația
  • Previn căderea părului
  • Alungă insectele

Frunza de dafin atrage şi norocul

Lidia Fecioru, bionergoterapeut, a spus în emisiunea Adevăruri Ascunse, de la Antena 3, care este secretul ca să atragi norocul de partea ta.

Secretul constă în foile de dafin, dar și în câteva trucuri care te vor scăpa de ghinion. Un alt amănunt important este să păstrezi mereu un ban în portofel, întrucât se spune că banul atrage banul, iar sărăcia atrage sărăcia. Ce pași trebuie să urmezi ca să ai parte de noroc.

„Se iau trei foi de dafin care se ung cu ulei de mandarin. Pe una o păstrezi unde ţii banii, în portofel, pe una unde ţii banii în casă şi pe una la serviciu. Se iau 4 frunze de dafin care se pun sub covorul de la intrare în casă, sub formă de cruce. Acestea aduc noroc şi bogăţie. Se leagă cinci frunze de dafin cu o aţă roşie.

Se spune: „Frunză de dafin care eşti crescută sub razele puternice ale soarelui, te rog să îmi aduci în casă noroc şi fericire”. Se agaţă deasupra uşii de la intrare”, a explicat Lidia Fecioru.

Citiți și: Ceaiul care alungă imediat durerea din gât şi te scapă de tuse. Ai nevoie de câteva frunze şi apă!