Ceaiul care alungă imediat durerea din gât şi te scapă de tuse. Ai nevoie de câteva frunze şi apă!

Proprietățile terapeutice ale frunzelor de dafin sunt nenumărate, așadar dacă suferi de una din afecțiunile prezentate în acest articol, ceaiul de dafin îți poate fi de folos.

03 feb. 2022, 22:47
Ceaiul care alungă imediat durerea din gât şi te scapă de tuse. Ai nevoie de câteva frunze şi apă!

Ceaiul de dafin

are o valoare nutrițională impresionantă pentru o mirodenie. Furnizează calorii, grăsimi, cantități mari de fibre, vitamine, minerale și antioxidanți.

Dafinul este originar din zona Mediteraneană. Îl regăsim cu precădere în preparatele din bucătăria turcească, indiană, italiană și franceză. Puțini știu că frunzele și uleiul de dafinul sunt utilizate și în scop terapeutic.

Arde frunze de dafin în cameră şi vei vedea efecte uimitoare VIDEO

În sistemele de medicină tradițională este întrebuințat în afecțiunile respiratorii, infecții, tulburări gastrointestinale, indigestie, diaree, flatulență, eructații, balonare epigastrică și amenoree. Majoritatea utilizărilor sale tradiționale sunt documentate științific. Are efecte diuretice, emetice, stimulante, antiinflamatoare, analgezice, antivirale, antibacteriene și anticancerigene.

Ceaiul de dafin este recomandat în durerile de stomac, răceli, dureri în gât și exces de mucus. Cataplasmele cu frunze ajută la reducerea durerilor provocate de reumatism și nevralgii. Contra durerilor de cap se pune o bucată de frunză într-o nară. Leac bun pentru tuse și dureri în gât.

Dr. Eric Berg spune că ceaiul de dafin este un leac extrem de eficient contra durerilor de gât.

Majoritatea durerilor în gât sunt provocate de virusuri.

Infecțiile virale provoacă tuse, secreții nazale și inflamația gâtului.

Cele bacteriene nu dau aceste simptome. Sunt însoțite mai curând de greață și dureri de stomac.

Dafinul are deopotrivă proprietăți antivirale și antibacteriene.

Grație lor, combate infecția care produce durerea în gât. Datorită efectelor analgezice, calmează durerea în gât și inflamația.

Reduce tusea. Mai ales tusea din timpul nopții. Inclusiv la copii.

Ce se întâmplă dacă bei apă în timpul mesei. Cele mai cunoscute mituri demontate de specialişti

Compușii pe care îi conține stimulează sistemul imunitar.

Înlătură mucusul din plămâni. Totodată, reduc durerile de cap de natură sinuzală.

Câteva studii umane au confirmat beneficiile sale în afecțiunile aparatului respirator.

Uleiul esențial din frunzele de dafin conține 1,8-cineol.

Acest compus a fost testat pentru proprietățile sale antiinflamatoare pe pacienți cu astm bronșic dependenți de steroizi.

Pacienții cu astm sever au primit 1,8-cineol (200 mg, de 3 ori pe zi), timp de 12 săptămâni.

Comparativ cu placebo, pacienții tratați cu 1,8-cineol au avut nevoie de mai puțini glucocorticosteroizi.

Cum se prepară ceaiul
Ingrediente

2 frunze mari
2 căni de apă clocotită

Metodă

Puneți apa la fiert. Lăsați-o să dea 2-3 clocote, apoi adăugați frunzele de dafin, pe care le puteți rupe înainte.

Acoperiți cu un capac și lăsați la infuzat 4 minute.

Se poate adăuga și puțină scorțișoară. Aceasta are la rândul ei calități antivirale și antibacteriene. Dar totodată dă ceaiului și o aromă dulceagă.

Ceaiul de dafin se poate bea de mai multe ori pe zi. Nu conține cofeină.

Sunt multe ceaiuri din plante medicinale care îți pot oferi arome deosebite și beneficii extraordinare pentru sănătate, însă ceaiul de dafin este cu adevărat miraculos. Originar din regiunea mediteraneană, America de Nord și Centrală, dafinul este folosit în special pentru prepararea diverselor delicii culinare, însă poate fi savurat și sub formă de ceai.

Frunzele au proprietăți terapeutice nemaipomenite, așadar dacă ești în căutarea un ceai plin de personalitate care să-ți întărească organismul, ar trebui să bei un ceai de dafin. Află cât de bun este acesta pentru sănătatea ta!

Ceai pentru diabet zaharat

Frunzele de dafin ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și scăderea tensiunii arteriale. Din acest motiv, pentru persoanele cu risc de a dezvolta diabet zaharat sau pentru pacienții care au deja această boală, consumul regulat de ceai din frunze de dafin poate fi de mare folos.

Ceaiul este bun pentru diabet și datorită faptului că poate contribui la menținerea sănătății inimii. Acest lucru se datorează combinației sale puternice de acid, cafeic, potasiu, antioxidanți și fier. Acidul cafeic ajută la eliminarea colesterolului rău (HDL) din sistemul cardiovascular, iar potasiul ajută la reglarea ritmului cardiac, precum și la scăderea tensiunii arteriale. Antioxidanții ajută la întărirea pereților capilari din inimă, scad inflamațiile din corp și îl protejează împotriva radicalilor liberi. Nu în ultimul rând, fierul este esențial pentru organism deoarece scade riscul apariției bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale.

Și, cum toate acestea nu ar fi fost suficiente, frunzele de dafin uimesc din nou prin capacitatea lor de a întări sistemul imunitar al organismului. Vitamina C și A sunt deosebit de importante deoarece ajută corpul să lupte împotriva agenților toxici și să împiedice îmbolnăvirile de orice fel.

Pentru reducerea nivelului glicemiei, prepară o infuzie de dafin, turnând 3 pahare de apă clocotită peste 5-6 frunze de dafin. Acoperă şi lasă la infuzat timp de 2 ore, apoi bea câte o jumătate de pahar cu 30 de minute înainte de masă, de trei ori pe zi. Tratamentul se face timp de două săptămâni, apoi fă pauză alte două.

Foi de dafin pentru somn

Linaloolul prezent în frunzele de dafin este o substanță care poate ajuta la scăderea nivelului hormonilor de stres din organism, de aceea dafinul este folosit adesea în aromoterapie. Ceaiul reprezintă un excelent agent de clamare, ajutându-te să rămâi relaxat în momente de anxietate ridicată, dar și să ai un somn liniștitor și odihnitor.

Ceai de dafin pentru ciocuri

Datorită proprietăților sale antiinflamatoare, ceaiul de dafin este folosit în medicina naturistă pentru ameliorarea simptomelor afecțiunilor osteo-articulare, inclusiv pentru ciocuri.

Osteofitele sau ”ciocurile” sunt excrescente osoase care apar pe oasele din anumite zone sau din jurul articulațiilor și sunt asociate, de obicei, cu afecțiuni precum: osteoartrita, gonartroza, stenoza vertebrală sau degenerarea discului intervertebral. În mod normal osteofitele nu au simptome, însă uneori pot cauza furnicături sau amorțeală, pot reduce flexibilitatea oaselor și pot provoca dureri. Pe lângă exercițiile fizice recomandate pentru osteofite și alte tratamente moderne disponibile în prezent, este indicat si ceaiul de dafin pentru ciocuri.

Ceai bun pentru rinichi

Un studiu realizat în 2014 de Universitatea Iraniană de Farmacie a arătat faptul că extractul de frunze de dafin ar putea ajuta la prevenirea calculilor renali, prin reducerea cantității de uree din organism. Pentru a prepara ceaiul de dafin pentru rinichi, fierbe 5g de frunze de dafin în 200 ml de apă, timp de aproximativ 15-20 de minute, apoi strecoară lichidul şi bea de două ori pe zi.

Ceai de foi de dafin pentru tuse

Frunzele au efecte carminative (calmează durerile abdominale și favorizează evacuarea gazelor intestinale,) expectorant, diaforetic și detoxifiant. Din aceste motive, ceaiul de dafin poate fi utilizat împotriva afecțiunilor respiratorii, precum bronșita, tusea sau răgușeala. Doza recomandată în astfel de situații este de trei ceaiuri pe zi.

Ceai de dafin pentru ciclu

Datorită proprietăților sale analgezice, ceaiul ajută la ameliorarea durerilor menstruale, având un efect benefic asupra ciclului neregulat. În plus, el poate fi de folos și în tratamentul sindromului ovarelor polichistice.

Foi de dafin otrăvitoare

Deși unele persoane consideră foile toxice, nu există studii științifice care să demonstreze acest lucru. Ca orice planta medicinală consumată în exces, dafinul poate dăuna, însă nu se cunosc efecte secundare adverse care să te împiedice să consume cu încredere frunzele de dafin în mâncare sau sub formă de ceai.

În schimb, nu se recomandă consumul frunzelor întregi, deoarece acestea nu pot fi digerate. Ele se pot bloca în esofag sau poate exista riscul unor perforații la nivelul intestinelor. Ceaiul de dafin este, însă, recomandat în scopuri terapeutice, cu excepția sarcinii și alăptării. Deocamdată nu se cunoaște efectul pe care-l pot avea aceste frunze asupra bebelușului.

Mod de preparare

Există mai multe modalități de a pregăti un ceai de dafin. Frunzele pot fi folosite la infuzat fie singure, fie în combinație cu portocale sau scorțișoară, pentru o aromă mai deosebită. Iată câteva rețete de ceai de dafin:

1. Ceai de dafin și scortișoară

Combinația de dafin cu scorțișoară are proprietăți antiseptice, diuretice și digestive, reducând gazele și aciditatea din sistemul digestiv.

Ai nevoie de:

  • 1 litru de apă
  • 2 batoane de scorțișoară
  • 5 foi de dafin.

Mod de preparare:

  1. Fierbe apa și adaugă scorțișoara și foile. Acoperă cu un capac și lasă la infuzat timp de 20 de minute.
  2. Strecoară lichidul și păstrează-l într-un recipient de sticlă.
  3. Bea câte o cană de ceai de dafin cu scorțișoară în fiecare dimineață, pe stomacul gol, apoi o cană după fiecare masă, de 2-3 ori pe săptămână.

2. Ceai de dafin mod de preparare cu portocală:Ai nevoie de:

  • 4 frunze de dafin
  • Coaja de la o portocală
  • 1l de apă

Ce trebuie să faci:

  1. Pune la macerat frunzele împreună cu coaja de portocală și lasă-le în apă fiartă timp de 4 ore.
  2. Consumă amestecul rezultat în mai multe porții, în fiecare zi pe stomacul gol.

3. Infuzie de frunze de dafinAi nevoie de:

  • 10 frunze de dafin
  • 500 ml de apă

Mod de preparare:

  1. Fierbe apa, adaugă frunzele și stinge focul.
  2. Lasă la infuzat și când se răceşte, consumă lichidul de 3 ori pe zi.

În concluzie, proprietățile terapeutice ale frunzelor de dafin sunt nenumărate, așadar dacă suferi de una din afecțiunile prezentate în acest articol, ceaiul de dafin îți poate fi de folos.